• Жива кава: правда чи вигадка, особливості виробництва

Багатьом людям добре відомий такий термін, як жива кава, – у професійному середовищі його значення залишається дуже простим і має на увазі зерно в перший місяць після його обсмажування. Адже саме в цей час смакові та ароматичні якості даного продукту залишаються максимальними та найбільш привабливими для споживача.

Кількість сортів і рецептів бадьорої та ароматної кави обчислюється сотнями. Часом починає здаватися, що немає межі цій різноманітності. Придбати і скуштувати живої кави арабіка повинен кожен поціновувач цього божественного напою, інакше його пристрасть не буде розкрита повністю.

Враховуючи, що термін придатності такого продукту становить півроку, на прилавках часом буває непросто знайти навіть елементарно не прострочену каву, а що до живої – вона стає справжнісіньким ексклюзивом, і гурмани активно «полюють» на неї. Іноді такий продукт замовляють за кордоном, і навіть не через інтернет, а через друзів, які вирушають у подорож. Проте все ж таки варто відзначити, що і в наших магазинах знайти такий продукт часом все ж таки вдається.

Тим більше, що останнім часом з'явився навіть окремий бренд, який пропонує саме живу каву, і основним її секретом стає той факт, що обсмажування сировини виконується в Україні – таким чином зерна встигають не розтратити своїх властивостей, і, як правило, вдається їх доставити споживачу у гідному вигляді із збереженням усіх властивостей та якостей у максимально короткі терміни. Цією компанією пропонується ціла низка купажів кави з різних частин світу.

Переваги та користь для здоров'я

Живу каву дієтологи відносять до категорії суперфудів. Біохімічний склад зерен містить 120 корисних сполук.

Магній та кальцій зміцнюють судинну тканину. Періодичне вживання напою (без фанатизму) сприятливо впливає на серцево-судинну систему. Ризик виникнення інфарктів та інсультів знижується. Залізо бере участь у процесі кровотворення. Мікроелемент необхідний насамперед для синтезу гемоглобіну та еритроцитів. Антигістамінні речовини запобігають появі алергічних реакцій. При цьому вони знижують симптоматику самої алергії. Зменшується набряклість, сльозогінність та риніт. Нікотинова, оцтова, яблучна та інші кислоти, що входять до біохімічного складу живої кави, покращують травлення. Вони попереджають появу каріозних утворень, зміцнюють стінки судин, запобігаючи ризику виникнення інфаркту або інсульту. До біохімічного складу таких зерен входять і антиоксиданти. Сполуки захищають клітини шкіри від передчасного старіння. Вони зміцнюють клітинну мембрану, уповільнюючи процес руйнування тканини. Регулярне вживання продуктів із антиоксидантами – відмінна профілактика онкології. Речовини попереджають появу злоякісних новоутворень. Вітаміни групи B покращують ефективність функціонування ЦНС. Вони позитивно впливають на зір, імунітет. Речовини регулюють роботу щитовидної залози, покращуючи гормональне тло людини. Кофеїн допомагає підбадьоритися, дає заряд енергії та сил. Він збільшує працездатність, у помірних кількостях зміцнює серце та судини.

Цей товар має великий попит і популярність, показники яких в останні роки в Україні тільки зростають, адже цей продукт може порадувати цілою низкою переваг:

  • Насиченим смаком та ароматом,
  • Натуральністю на всі сто відсотків,
  • Багато варіантів, зокрема завжди є мелений і зерновий варіанти,
  • Збереженими корисними речовинами.

Також варто відзначити, що жива кава радує людей через наявність дати обсмажування, віконцем, через яке можна подивитися на продукт, вмістом у вигляді натуральної арабіки та рівномірною обсмажуванням.

Виробництво живої кави

Практика показує, що виробництво такого продукту при правильній організації та грамотному ставленні до питання виявляється не надмірно складним завданням. При цьому важливо знайти гідного постачальника зернової кави, який зміг би надавати його з-за кордону, і бажано в таких ситуаціях придбати кілька постачальників, щоб мати можливість отримувати різні сорти і надавати покупцям широкий асортимент продукту.

Закупівля необробленої кави коштує відносно недорого, але при цьому необхідно звернути увагу на необхідність обробки такого матеріалу в подальшому, на створення відповідних умов зберігання для необсмаженої кави і на цілу низку інших проблем.

При організації такого бізнесу доведеться закупити не тільки необхідні матеріали та домогтися від постачальників надання їх надалі, але й придбати обладнання для обсмажування, помелу та інших операцій.

А ще потрібно буває освоїти і самі технології, які дозволять виробляти високоякісний продукт, який матиме попит. При цьому варто відзначити, що вся необхідна інформація, що стосується даної сфери, видобувається з певною працею, тому що вона є вузькопрофесійною, і тому залишається в рамках професійної сфери, де конкуренти безперечно не захочуть їй ділитися – все це суттєво ускладнює початок подібного бізнесу.

Однак це не вирок, і реалізувати таку справу за бажанням все одно буде можливо – адже на сьогодні для цього існують особливі можливості.

Яку живу каву можна купити

Кава продається капсульованою, меленою і зерновою. У будь-якому випадку, продукт фасується в екологічно чисту упаковку, що має прозорі елементи. Такі вставки вирішують суто практичне завдання. Покупці можуть на власні очі переконатися як обсмажування. Довше 6 місяців зберегти живу каву не вдасться. Вдома його потрібно тримати у прохолодному та сухому місці. Зерна можуть увібрати сторонні запахи, що негативно вплине на їх смакові характеристики.

Схожі блоги


Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі