- 03.01.2022 |
- roman |
- 6
Домашні ньокки з картоплі з підсмаженим беконом - ситна та смачна страва з мінімальної кількості продуктів, яку можна подати як гарнір або самостійну страву. Ньоккі можна приготувати заздалегідь і заморозити про запас. У цьому випадку приготування страви триватиме не більше 10 хвилин. Спробуйте цю страву італійської кухні у себе вдома!
Продукти (на 4 порції)
- Картопля - 700 г
- Яйце - 1 шт.
- Борошно пшеничне - 150-200 г
- Бекон копчено-варений - 200 г
- Сіль за смаком
- Петрушка свіжа (за бажанням) - 2-3 гілочки
Покроковий рецепт: Картопляні ньокки з беконом
- Підготуйте потрібні інгредієнти за списком. Борошно просійте. Бульби картоплі ретельно вимийте.
- Залийте неочищені бульби картоплі холодною водою. Доведіть воду до кипіння, додайте кілька щедрих щіпок солі і варіть картоплю до готовності (25-35 хвилин, залежно від розміру). Потім злийте відвар, остудіть картоплю до кімнатної температури.
- Охолоджену картоплю очистіть і натріть на дрібній терці. Додати яйце і трохи солі. Злегка перемішайте.
- Вмішайте в суміш приблизно 70 г просіяного пшеничного борошна. Борошно, що залишилося, додавайте поступово, поки не вийде м'яке, еластичне тісто. Кількість муки залежить від ступеня крохмалистості картоплі. Загальне правило: чим менше борошна – тим легшими та ніжнішими вийдуть ньоккі.
- Викладіть тісто на присипану мукою робочу поверхню і сформуйте кулю. Працюючи з тестом, не вимішуйте його звичними рухами, що розтягують (це зробить його гумовим), а легкими рухами складайте від країв в середину, зліплюючи разом.
- Розділіть тісто на 4 частини, скачайте кульки. З кожної частини сформуйте ковбаску і наріжте шматочками шириною приблизно 1-2 см. Шматочкам тіста можна надати округлу форму і притиснути зубцями вилки, щоб вийшли борозенки, або залишити у формі подушечок, зробивши в центрі невелике заглиблення кінчиком пальця. Борозни та поглиблення потрібні для того, щоб ньоккі краще вбирали аромат та смак приправ, які до них додають.
- Повторіть процес з тестом, що залишився. На цьому етапі ньоккі при необхідності можна заморозити про запас і зберігати до 2 місяців.
- Наріжте бекон невеликого або середнього розміру.
- Обсмажте бекон на середньому вогні, помішуючи, поки він трохи підрум'яниться і не витопиться частина жиру (приблизно 5-7 хвилин).
- Закип'ятіть 1,5-2 л води, посоліть. Додайте в киплячу воду ньоккі і варіть 1-1,5 хвилин, поки вони не спливуть на поверхню. Потім варіть ньоккі ще 20 секунд, щоб|аби| вони повністю приготувалися. Я відварюю ньоккі невеликими партіями по 15-18 шт. Заморожені ньокки варіть, попередньо не розморожуючи.
- Шумівкою дістаньте ньоккі з відвару і додайте до сковороди до підсмаженого бекону. Добре все перемішайте. Вогонь можна вимкнути відразу або обсмажити ньоккі з беконом ще 2-3 хвилини, щоб вони трохи підрум'янилися.
Подавайте ньоккі у гарячому вигляді.
За бажання петрушку дрібно наріжте і присипте картопляні ньокки з беконом при подачі.
Смачного!