• Хто Придумав Піцу

Стародавні греки і подумати не могли, що їх зерновий млинець буде таким різноманітним і улюбленим і навіть перетвориться на якийсь культ.


 Піца – одна з найпоширеніших страв у світі. Настільки знаменитим його роблять легкість приготування та різноманітність рецептів. Кожен зможе вибрати і тісто, і начинку на свій смак. Або не дотримуватися строго рецепту, а дати свободу своєї фантазії. А неординарний яскравий характер цієї страви зробить звабливим навіть звичайний стіл.

 Багато хто думає щородина піци Італія, проте це не зовсім вірно. Ідея належить стародавнім грекам, які почали пекти великі, круглі та плоскі коржики поряд зі звичайним хлібом. Для начинки використовували листові овочі, деякі види м'яса і навіть фрукти, зверху посипали приправами та зеленню. В Італії коржики, іменовані "піца" були відомі серед бідняків і продавалися на вулицях і площах. Після ввезення в Європу томатів в 1522 виник прообраз сьогоднішньої піци, а сир став її обов'язковою частиною тільки в 1889 завдяки неаполітанському пекарю Рафаелю Еспозіто. Знаменитий шеф-кухар застосовував томати, базилік та сир, забарвлення яких створило схожість із італійським прапором. Це змусило королеву Маргариту визнати піцу.


 Існує безліч різних рецептів піци з урахуванням обласних уподобань та традицій. Так, в Індії для начинки застосовують маринований імбир, фарш із баранини та місцевий сир; у Японії – кальмари, картопля, бекон, майонез; у Бразилії – зелений горошок. Австралійці їдять піцу з креветками та ананасами, а костаріканці з кокосом. У Франції вибирають бекон, цибулю та свіжі вершки.

Але найзапеклішими шанувальниками піци стали американці. З 1987 року жовтень офіційно оголошений місяцем піци. Щомиті в штатах з'їдається близько 350 скибочок піци, а річний дохід від продажів становить понад 3 мільярди доларів. Існує безліч видів американської піци, для начинки використовують різні продукти: м'ясо і морепродукти, гриби, овочі та фрукти, горіхи, різноманітні сорти сиру, спецій і соусів. Нью-йоркська піца має великі розміри, тонкі та гнучкі скибочки, чиказька піца – на товстому коржі, а іноді й на двох, ріжеться не лише на клини, а й на три-чотири квадрати. Каліфорнійська містить нетрадиційні інгредієнти: паростки квасолі, морква. арахісовий соус, а піца-гриль, рецепт якої було створено Род-Айленді, запікається на грилі.

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі