- 01.12.2021 |
- roman |
- 1
Спеціальний посол скумбрії! Мурманське сало - що так називають цей спосіб засолювання скумбрії. Риба виходить дуже смачною, ніжною, малосольною та пряною. Крім того, це дуже хороший спосіб, тому що можна зберігати скумбрію в морозилці і діставати при необхідності.
Продукти для приготування скумбрії
- Скумбрія свіжозаморожена – 2 шт. (загальна вага 4-х філе – 560 г)
- Часник – 4 зубчики
- Сіль – 1 год.
- Лавровий лист сушений - 2-4 шт.
- Цукор – 0,5 год.
- Перець чорний подрібнений – 0,5 год.
- Коріандр подрібнений – 0,5 год.
Покроковий рецепт малосольна пряна скумбрія
- Скумбрію вимити, відрізати голову, хвіст, плавці та начинки.
- Зробити надріз по хребту, прагнучи йти гранично близько до кістки, щоб зрізати якомога менше філе. Розгорнути надріз і руками вийняти хребет та ребра.
- У нас має вийти 4 філе скумбрії.
- Змішати сіль та цукор.
- Добре присолити рибу з усіх боків.
- (Скумбрія виходить малосольною, якщо любите сильніший посол, збільште кількість солі.
- Часник почистити та дрібно натерти.
- Лавровий лист подрібнити, можна і ножем, щоб частки вийшли якомога дрібніше.
- До лаврового листа додати чорний мелений перець та коріандр. Все це перемішати.
- Філе скумбрії помазати часником, рівномірно розподіляючи та втираючи.
- (Якщо переживаєте щодо часнику, то поспішаю Вас запевнити, що саме часник у помірній кількості надає унікального смаку скумбрії, при цьому через заморозки він втрачає свою гостроту.
- Посипати філе сумішшю прянощів із сіллю та цукром.
- Філе скумбрії скласти попарно, один на одного.
- Запакувати скумбрію у харчову плівку.
- Залишити солитися і маринуватися при кімнатній температурі 3-5 годин або в холодильнику 10-12 годин. Після посолу покласти скумбрію в морозильну камеру щонайменше на 2 години, щоб вона підмерзла. Можна так і зберігати скумбрію у морозилці.
- Заморожену скумбрію нарізати тонкими скибочками, у заледененому вигляді можна порізати скумбрію дуже тонко.
- Дати малосольної ароматної скумбрії "Мурманський сало" підтанути протягом 15-20 хвилин, і можна подавати до столу.