• Малосольна пряна скумбрія "Мурманське сало"

Спеціальний посол скумбрії! Мурманське сало - що так називають цей спосіб засолювання скумбрії. Риба виходить дуже смачною, ніжною, малосольною та пряною. Крім того, це дуже хороший спосіб, тому що можна зберігати скумбрію в морозилці і діставати при необхідності.

Продукти для приготування скумбрії

  •  Скумбрія свіжозаморожена – 2 шт. (загальна вага 4-х філе – 560 г)
  •  Часник – 4 зубчики
  •  Сіль – 1 год.
  •  Лавровий лист сушений - 2-4 шт.
  •  Цукор – 0,5 год.
  •  Перець чорний подрібнений – 0,5 год.
  •  Коріандр подрібнений – 0,5 год.

 Покроковий рецепт малосольна пряна скумбрія

  1.  Скумбрію вимити, відрізати голову, хвіст, плавці та начинки.
  2.  Зробити надріз по хребту, прагнучи йти гранично близько до кістки, щоб зрізати якомога менше філе. Розгорнути надріз і руками вийняти хребет та ребра.
  3.  У нас має вийти 4 філе скумбрії.
  4.  Змішати сіль та цукор.
  5.  Добре присолити рибу з усіх боків.
  6.  (Скумбрія виходить малосольною, якщо любите сильніший посол, збільште кількість солі.
  7.  Часник почистити та дрібно натерти.
  8.  Лавровий лист подрібнити, можна і ножем, щоб частки вийшли якомога дрібніше.
  9.  До лаврового листа додати чорний мелений перець та коріандр. Все це перемішати.
  10.  Філе скумбрії помазати часником, рівномірно розподіляючи та втираючи.
  11.  (Якщо переживаєте щодо часнику, то поспішаю Вас запевнити, що саме часник у помірній кількості надає унікального смаку скумбрії, при цьому через заморозки він втрачає свою гостроту.
  12.  Посипати філе сумішшю прянощів із сіллю та цукром.
  13.  Філе скумбрії скласти попарно, один на одного.
  14.  Запакувати скумбрію у харчову плівку.
  15.  Залишити солитися і маринуватися при кімнатній температурі 3-5 годин або в холодильнику 10-12 годин. Після посолу покласти скумбрію в морозильну камеру щонайменше на 2 години, щоб вона підмерзла. Можна так і зберігати скумбрію у морозилці.
  16.  Заморожену скумбрію нарізати тонкими скибочками, у заледененому вигляді можна порізати скумбрію дуже тонко.
  17.  Дати малосольної ароматної скумбрії "Мурманський сало" підтанути протягом 15-20 хвилин, і можна подавати до столу.

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі