- 25.10.2021 |
- roman |
- 2
Уже кілька років поспіль готую пряники на Новий рік. Мої діти в захваті, пригощаються ними прямо з ялинки. Ділюся з вами досвідом, як приготувати пряники на Новий рік. Пригощайтеся і ви ароматної випічкою!
Опис приготування: Пряникове тісто без спецій - це просто заварне тісто. Тому особливу увагу приділіть складу спецій, які будете використовувати. Цю суміш або пряникові духи найкраще складіть заздалегідь і використовуйте в міру потреби.
Зазвичай до складу пряникових духів входять: кориця, кардамон, імбир, запашний перець, мускатний горіх і гвоздика, в пропорції 2: 1: 1: 1: 1: 1/3. Але ви визначитеся самі, які спеції будете використовувати. Приємних вам клопоту на кухні!
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне - 400 Грам
- Борошно житнє обдирне - 250 Грам
- Мед — 90 Грамм
- Масло вершкове - 90 Грам
- Цукрова пудра - 400 Грам (200 г - в тісто, 200 г - в глазур)
- Яйце - 4 Штуки
- Сода — 1 Чайная ложка
- Какао - 3 Чайних ложки
- Спеції - 2 Чайних ложки (кориця, кардамон, імбир, гвоздика, запашний перець, мускатний горіх)
- Білок яєчний - 1 Штука
Як приготувати пряники
- Підготуйте необхідні інгредієнти.
- Мед і вершкове масло розтопіть на повільному вогні в каструлі з товстим дном або на водяній бані.
- Тим часом яйця збийте з цукровою пудрою (200 г).
- У розтоплену суміш додайте соду. Дочекайтеся, поки сода погаситься і з'явиться піна.
- Влийте суміш тонкою цівкою в яйця, постійно збиваючи міксером.
- Просійте разом борошно пшеничне, какао, борошно житнє і спеції. Додайте поступово в яєчно-медову суміш і замісити тісто. Спочатку міксером, потім ретельно руками. Розділіть тісто на 4 частини, загорніть в харчову плівку і залиште на 1 годину в холодильнику.
- Візьміть частину тіста з холодильника, розкачайте в тонкий пласт, товщиною 0,5-0,3см. Намагайтеся розкачати так, щоб не було бульбашок. Постинаєте пряники формочками або виріжте за шаблоном. Якщо збираєтеся пряники повісити на ялинку, зробіть дірочки за допомогою коктейльної трубочки.
- Розігрійте духовку до 150 С. Застеліть деко пергаментом для випічки і викладіть на нього заготовки пряників. Випікайте пряники до рум'яної скоринки протягом 10-12 хвилин. Слідкуйте за своєю духовкою.
- Для глазурі яєчний білок збийте з цукровою пудрою (200г). Помістіть глазур в кондитерський мішок або файл. Відріжте ножицями дуже маленький кінчик мішка.
Нанесіть узор на пряники.