• Пряники на Новий рік

Уже кілька років поспіль готую пряники на Новий рік. Мої діти в захваті, пригощаються ними прямо з ялинки. Ділюся з вами досвідом, як приготувати пряники на Новий рік. Пригощайтеся і ви ароматної випічкою! 

Опис приготування: Пряникове тісто без спецій - це просто заварне тісто. Тому особливу увагу приділіть складу спецій, які будете використовувати. Цю суміш або пряникові духи найкраще складіть заздалегідь і використовуйте в міру потреби.

Зазвичай до складу пряникових духів входять: кориця, кардамон, імбир, запашний перець, мускатний горіх і гвоздика, в пропорції 2: 1: 1: 1: 1: 1/3. Але ви визначитеся самі, які спеції будете використовувати. Приємних вам клопоту на кухні!

Інгредієнти: 

  • Борошно пшеничне - 400 Грам 
  • Борошно житнє обдирне - 250 Грам 
  • Мед  — 90 Грамм 
  • Масло вершкове - 90 Грам 
  • Цукрова пудра - 400 Грам (200 г - в тісто, 200 г - в глазур)
  • Яйце - 4 Штуки 
  • Сода  — 1 Чайная ложка 
  • Какао   - 3 Чайних ложки 
  • Спеції - 2 Чайних ложки (кориця, кардамон, імбир, гвоздика, запашний перець, мускатний горіх) 
  • Білок яєчний - 1 Штука 

Як приготувати пряники 

  1. Підготуйте необхідні інгредієнти. 
  2. Мед і вершкове масло розтопіть на повільному вогні в каструлі з товстим дном або на водяній бані. 
  3. Тим часом яйця збийте з цукровою пудрою (200 г). 
  4. У розтоплену суміш додайте соду. Дочекайтеся, поки сода погаситься і з'явиться піна. 
  5. Влийте суміш тонкою цівкою в яйця, постійно збиваючи міксером. 
  6. Просійте разом борошно пшеничне, какао, борошно житнє і спеції. Додайте поступово в яєчно-медову суміш і замісити тісто. Спочатку міксером, потім ретельно руками. Розділіть тісто на 4 частини, загорніть в харчову плівку і залиште на 1 годину в холодильнику. 
  7. Візьміть частину тіста з холодильника, розкачайте в тонкий пласт, товщиною 0,5-0,3см. Намагайтеся розкачати так, щоб не було бульбашок. Постинаєте пряники формочками або виріжте за шаблоном. Якщо збираєтеся пряники повісити на ялинку, зробіть дірочки за допомогою коктейльної трубочки. 
  8. Розігрійте духовку до 150 С. Застеліть деко пергаментом для випічки і викладіть на нього заготовки пряників. Випікайте пряники до рум'яної скоринки протягом 10-12 хвилин. Слідкуйте за своєю духовкою. 
  9. Для глазурі яєчний білок збийте з цукровою пудрою (200г). Помістіть глазур в кондитерський мішок або файл. Відріжте ножицями дуже маленький кінчик мішка. 

Нанесіть узор на пряники.

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі