- 19.10.2021 |
- roman |
- 4
Взбита кава - десь його називають Дальгона кава, десь Макао кава. Але суть одна - це збита кава, приготована з 3-х інгредієнтів, яким доповнюють молоко. Цікавість узяла верх і я вирішила випробувати цей чарівний напій.
Зберігаємо рецепт на 1 порцію (на склянку 300 мл):
- 1 неповна столова ложка розчинної кави
- 1 неповна столова ложка цукру
- 1 неповна столова ложка гарячої води
- 200 мл молока (будь-якого, можна і рослинного)
З'єднуємо каву, цукор і воду, перемішуємо і починаємо збивати. Звичайно, блендером або міксером це зробити швидше, але цілком можна приготувати віночком і вручну. У вас почне утворюватися густа кавова піна. Чим довше збиваєте, тим густіше вона стає.
В порційний стакан наливаєте молоко. Я додаю гаряче молоко, якщо любите холодні кавові напої, то робіть з холодним. Молоко може бути будь-яке, дивіться за смаком. Коров'яче, мигдальне, кокосове, соєве - все, що ваша душа забажає :-)
Зверху викладаєте кавову масу. Перед вживанням добре перемішайте і насолоджуйтеся чарівним смаком.
А він, дійсно, чарівний!
Співвідношення кавовій маси і молока регулюйте за смаком. Для мене саме таке ідеально, не дуже насичено, що не нудотно-солодко.