- 18.10.2021 |
- roman |
- 4
Кантуччіні - це різновид печенек-сухариків Біскотті. Традиційно таке печиво готують з мигдалем. Кантуччі - на рідній мові звучить як «кут, окраєць».
В Італії його традиційно пропонують з келихом вина, в якому саме рекомендується розмочувати кантуччи.
У порівнянні з Біскотті кантуччи виходять більш повітряними, але і більш сухими. В якості начинки можна використовувати будь-які горіхи і сухофрукти. Сьогоднішній рецепт більш класичний - з мигдалем і фундуком.
інгредієнти
Всі інгредієнти для приготування кантуччи беремо кімнатної температури:
- 3 яйця + 1 яйце для змащування тіста
- 200 гр цукру
- 50 гр меду
- 3/4 ч. Л. солі
- щіпка ванілі
- Терта цедра половинки лимона
- 100 гр м'якого вершкового масла
- 450-500 гр пшеничного борошна в / с
- 2 ч. Л. розпушувача (без гірки)
- 150 гр неочищеного сирого мигдалю
- 150 гр сирого фундука
Як приготувати кантуччіні
- Горіхи обов'язково прожарюємо пару хвилин на сухій сковороді.
- Встановлюємо миску з яйцями, цукром і медом на водяну баню. Дно миски з яйцями не повинно стикатися з водою, а вода не повинна сильно кипіти!
- Збиваємо яйця з цукром і медом міксером на невисокій швидкості до повного розчинення цукру і освіти світлої пишної кремоподібної маси.
- Далі знімаємо миску з водяної бані, додаємо розм'якшене масло, сіль, цедру, ваніль. Добре перемішуємо.
- Просіваємо борошно, додавши в неї розпушувач. Приблизно 50 гр борошна залишаємо для пріпиленний робочої поверхні.
- Додаємо борошно в злегка остигнула яєчно-масляну суміш. Слідом додаємо горіхи і замішуємо тісто.
- Важливо, щоб всі інгредієнти розподілилося рівномірно. Тісто виходить м'яке і еластичне і легко збирається в кулю.
- Готове тісто ділимо на 4 частини, розгортаємо частини у формі ковбасок близько 3 см шириною і 2 см заввишки.
- Акуратно викладаємо на застелене пекарської папером деко.
- Збитим яйцем щедро змащуємо отримані батончики з тіста.
- Відправляємо деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
- Готові батончики дістаємо з духовки, даємо їм трохи охолонути і нарізаємо злегка навскоси скибочками 1-1.5 см завтовшки.
- Розкладаємо скибочки зрізами в верх і відправляємо назад в духовку на 10-15 хвилин, щоб вони злегка зарум'яниться.
- Готові кантуччи викладаємо на решітку, повністю охолоджуємо.
- Зберігаємо в щільно закритій ємності, щоб кантуччи залишалися сухими і твердими.