• Кантуччи дуже смачне італійське печиво

Кантуччіні - це різновид печенек-сухариків Біскотті. Традиційно таке печиво готують з мигдалем. Кантуччі - на рідній мові звучить як «кут, окраєць».

В Італії його традиційно пропонують з келихом вина, в якому саме рекомендується розмочувати кантуччи.

У порівнянні з Біскотті кантуччи виходять більш повітряними, але і більш сухими. В якості начинки можна використовувати будь-які горіхи і сухофрукти. Сьогоднішній рецепт більш класичний - з мигдалем і фундуком.

інгредієнти

Всі інгредієнти для приготування кантуччи беремо кімнатної температури:

  • 3 яйця + 1 яйце для змащування тіста
  • 200 гр цукру
  • 50 гр меду
  • 3/4 ч. Л. солі
  • щіпка ванілі
  • Терта цедра половинки лимона
  • 100 гр м'якого вершкового масла
  • 450-500 гр пшеничного борошна в / с
  • 2 ч. Л. розпушувача (без гірки)
  • 150 гр неочищеного сирого мигдалю
  • 150 гр сирого фундука

Як приготувати кантуччіні

  1.  Горіхи обов'язково прожарюємо пару хвилин на сухій сковороді.
  2. Встановлюємо миску з яйцями, цукром і медом на водяну баню. Дно миски з яйцями не повинно стикатися з водою, а вода не повинна сильно кипіти!
  3.  Збиваємо яйця з цукром і медом міксером на невисокій швидкості до повного розчинення цукру і освіти світлої пишної кремоподібної маси.
  4.  Далі знімаємо миску з водяної бані, додаємо розм'якшене масло, сіль, цедру, ваніль. Добре перемішуємо.
  5.  Просіваємо борошно, додавши в неї розпушувач. Приблизно 50 гр борошна залишаємо для пріпиленний робочої поверхні.
  6.  Додаємо борошно в злегка остигнула яєчно-масляну суміш. Слідом додаємо горіхи і замішуємо тісто.
  7.  Важливо, щоб всі інгредієнти розподілилося рівномірно. Тісто виходить м'яке і еластичне і легко збирається в кулю.
  8.  Готове тісто ділимо на 4 частини, розгортаємо частини у формі ковбасок близько 3 см шириною і 2 см заввишки.
  9.  Акуратно викладаємо на застелене пекарської папером деко.
  10.  Збитим яйцем щедро змащуємо отримані батончики з тіста.
  11.  Відправляємо деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
  12.  Готові батончики дістаємо з духовки, даємо їм трохи охолонути і нарізаємо злегка навскоси скибочками 1-1.5 см завтовшки.
  13.  Розкладаємо скибочки зрізами в верх і відправляємо назад в духовку на 10-15 хвилин, щоб вони злегка зарум'яниться.
  14.  Готові кантуччи викладаємо на решітку, повністю охолоджуємо.
  15.  Зберігаємо в щільно закритій ємності, щоб кантуччи залишалися сухими і твердими.

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі