• Пряний морквяний торт на оливковій олії

Для морквяного тіста можна використовувати добавки з інших видів овочів: гарбуза, батату, цукіні або кабачка.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 400 г соковитої моркви
  • 1 банка (400 г) шматочків ананаса в легкому сиропі
  • 200 г суміші смажених горіхів (волоські, пекан, мигдаль, фундук, кешью)
  • 200 г темного коричневого цукру
  • 4 яйця
  • 1 стакан оливкового масла «екстра вірджин»
  • 3 склянки борошна
  • 0,5 склянки манки
  • 1 ст. л. розпушувача
  • 0,5 ч. Л. свіжонатертого мускатного горіха
  • 1 ст. л. імбирного порошку
  • 0,5 ч. Л. солі

Для крему:

  • 600 г м'якого вершкового сиру (НЕ плавленого)
  • 2 ст. л. самої жирної сметани
  • 150 г цукрової пудри
  • 2 лайма

Для прикраси:

  • 1 невелика морквина
  • 100 г цукру

Покроковий рецепт ПРИГОТОВЛЕНЯ

  1. Заздалегідь підготуйте прикраса: очистіть моркву і наріжте найтоншими кружальцями. Зваріть сироп з цукру з 2 ст. л. води, покладіть в сироп морква, варіть 2 хв. Розкладіть кружечки моркви на деку, покритому листом пергаменту (сироп збережіть), поставте в розігріту до 80-100 ° С духовку, щоб вони висохли до стану чіпсів. остудіть
  2. Розігрійте духовку до 170 ° С. Очистіть моркву і натріть на крупній тертці. Дуже дрібно порубати ананаси. Порубати горіхи, щоб у вас вийшли і дрібні, і великі шматочки. Змішайте морква, ананаси і горіхи.
  3. Збийте яйця з сіллю, цукром і залишками сиропу від морквяного прикраси в пишну однорідну масу. Не припиняючи збивати, додайте оливкову олію.
  4. Окремо просійте борошно з розпушувачем, імбирним порошком і мускатним горіхом. Всипте манку, перемішайте.
  5. Змішайте яєчну масу з борошняної, не надто вимішуючи. Додайте моркву з ананасами і горіхами і перемішайте, знову не надто стараючись.
  6. Застелите 2 однакові форми діаметром 24 см промасленим папером для випічки і присипте папір борошном. Викладіть тісто в форми порівну і поставте в духовку. Запікайте, поки встромлена дерев'яна шпажка не стане виходити з коржів сухий, 50-60 хв.
  7. Поки коржі запікаються, зробіть крем: лайми вимийте щіткою, обсушити, зніміть цедру і вичавіть сік. Збийте вершковий сир міксером до пишноти. Не припиняючи збивати, додайте цедру, сік і поступово сметану. Тепер, перемішуючи лопаткою знизу вгору, введіть цукрову пудру. Поставте в холодильник.
  8. Готові коржі остудіть на гратах, не виймаючи з форми. Потім вийміть, зніміть папір. Один корж покладіть на блюдо, змастіть кремом, зверху покладіть другий корж, покрийте кремом боки і верх. Дайте настоятися в холодильнику мінімум 4 ч. Прикрасьте чіпсами і подавайте.

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі