- 18.10.2021 |
- roman |
- 3
Для морквяного тіста можна використовувати добавки з інших видів овочів: гарбуза, батату, цукіні або кабачка.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 400 г соковитої моркви
- 1 банка (400 г) шматочків ананаса в легкому сиропі
- 200 г суміші смажених горіхів (волоські, пекан, мигдаль, фундук, кешью)
- 200 г темного коричневого цукру
- 4 яйця
- 1 стакан оливкового масла «екстра вірджин»
- 3 склянки борошна
- 0,5 склянки манки
- 1 ст. л. розпушувача
- 0,5 ч. Л. свіжонатертого мускатного горіха
- 1 ст. л. імбирного порошку
- 0,5 ч. Л. солі
Для крему:
- 600 г м'якого вершкового сиру (НЕ плавленого)
- 2 ст. л. самої жирної сметани
- 150 г цукрової пудри
- 2 лайма
Для прикраси:
- 1 невелика морквина
- 100 г цукру
Покроковий рецепт ПРИГОТОВЛЕНЯ
- Заздалегідь підготуйте прикраса: очистіть моркву і наріжте найтоншими кружальцями. Зваріть сироп з цукру з 2 ст. л. води, покладіть в сироп морква, варіть 2 хв. Розкладіть кружечки моркви на деку, покритому листом пергаменту (сироп збережіть), поставте в розігріту до 80-100 ° С духовку, щоб вони висохли до стану чіпсів. остудіть
- Розігрійте духовку до 170 ° С. Очистіть моркву і натріть на крупній тертці. Дуже дрібно порубати ананаси. Порубати горіхи, щоб у вас вийшли і дрібні, і великі шматочки. Змішайте морква, ананаси і горіхи.
- Збийте яйця з сіллю, цукром і залишками сиропу від морквяного прикраси в пишну однорідну масу. Не припиняючи збивати, додайте оливкову олію.
- Окремо просійте борошно з розпушувачем, імбирним порошком і мускатним горіхом. Всипте манку, перемішайте.
- Змішайте яєчну масу з борошняної, не надто вимішуючи. Додайте моркву з ананасами і горіхами і перемішайте, знову не надто стараючись.
- Застелите 2 однакові форми діаметром 24 см промасленим папером для випічки і присипте папір борошном. Викладіть тісто в форми порівну і поставте в духовку. Запікайте, поки встромлена дерев'яна шпажка не стане виходити з коржів сухий, 50-60 хв.
- Поки коржі запікаються, зробіть крем: лайми вимийте щіткою, обсушити, зніміть цедру і вичавіть сік. Збийте вершковий сир міксером до пишноти. Не припиняючи збивати, додайте цедру, сік і поступово сметану. Тепер, перемішуючи лопаткою знизу вгору, введіть цукрову пудру. Поставте в холодильник.
- Готові коржі остудіть на гратах, не виймаючи з форми. Потім вийміть, зніміть папір. Один корж покладіть на блюдо, змастіть кремом, зверху покладіть другий корж, покрийте кремом боки і верх. Дайте настоятися в холодильнику мінімум 4 ч. Прикрасьте чіпсами і подавайте.