- 16.10.2021 |
- roman |
- 8
Крім борщів, Крім борщів, домашня томатна паста значно покращує смакові якості соусів до пасти і м'яса, солянок і супу харчо, лазаньї і голубців. Звичайно, процес приготування займе далеко не 10 хвилин, необхідні, щоб зайти в магазин, вибрати заповітну баночку і оплатити її на касі, але при цьому в промисловому продукті немає одного істотного гідності - перевіреної якості, чіткого розуміння того, що входить до її складу, і ... і, як не дивно, душевності.
Бабуся іноді готувала томатну пасту в духовці - було простіше і щодо швидше: поки помідори утушівалісь, можна було зайнятися мільйоном інших справ.
Інгредієнти до рецептом:
- 4 кг помідорів;
- 4 ст. л. кам'яної солі;
- 1 ч. Л. чорного меленого перцю;
- 1 ч. Л. меленого коріандру;
- 1 ч. Л. кориці;
- 10-15 суцвіть гвоздики;
базилік, петрушка, «парасольки» кропу і селеру в зеленому вигляді.
Як приготувати домашню томатну пасту в духовці
Помідори миємо, обрізаємо зіпсовані місця, поміщаємо в велике сито, яке встановлюємо на каструлю з киплячою водою, і проварюємо близько 7-10 хвилин. Найімовірніше, за один раз обробити над парою томати не вийде - значить, ділимо на кілька партій.
Розм'якшені помідори протираємо через сито, макуха викидаємо, а отриману масу, змішавши з сіллю, виливаємо в форму з великими бортами і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Готуємо близько 2-2,5 годин, періодично помішуючи і перевіряючи густоту. Як тільки ви зрозумієте, що вас все влаштовує, додавайте спеції. Трави зв'яжіть в букет і теж викладіть в соус, намагаючись «втопити» їх. Готуйте ще півгодини, після чого видаліть базилік, петрушку і селеру, розкладіть пасту по простерилизованнимбанкам, накрийте стерилізованими кришками, закатати і, перевернувши, накрийте декількома ковдрами. Залиште пасту закутаний на добу, після чого зберігайте банки при кімнатній температурі в коморі.