• Пряна томатна паста в духовці

Крім борщів, Крім борщів, домашня томатна паста значно покращує смакові якості соусів до пасти і м'яса, солянок і супу харчо, лазаньї і голубців. Звичайно, процес приготування займе далеко не 10 хвилин, необхідні, щоб зайти в магазин, вибрати заповітну баночку і оплатити її на касі, але при цьому в промисловому продукті немає одного істотного гідності - перевіреної якості, чіткого розуміння того, що входить до її складу, і ... і, як не дивно, душевності.

Бабуся іноді готувала томатну пасту в духовці - було простіше і щодо швидше: поки помідори утушівалісь, можна було зайнятися мільйоном інших справ.

Інгредієнти до рецептом:

  • 4 кг помідорів;
  • 4 ст. л. кам'яної солі;
  • 1 ч. Л. чорного меленого перцю;
  • 1 ч. Л. меленого коріандру;
  • 1 ч. Л. кориці;
  • 10-15 суцвіть гвоздики;

базилік, петрушка, «парасольки» кропу і селеру в зеленому вигляді.

Як приготувати домашню томатну пасту в духовці

Помідори миємо, обрізаємо зіпсовані місця, поміщаємо в велике сито, яке встановлюємо на каструлю з киплячою водою, і проварюємо близько 7-10 хвилин. Найімовірніше, за один раз обробити над парою томати не вийде - значить, ділимо на кілька партій.


Розм'якшені помідори протираємо через сито, макуха викидаємо, а отриману масу, змішавши з сіллю, виливаємо в форму з великими бортами і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Готуємо близько 2-2,5 годин, періодично помішуючи і перевіряючи густоту. Як тільки ви зрозумієте, що вас все влаштовує, додавайте спеції. Трави зв'яжіть в букет і теж викладіть в соус, намагаючись «втопити» їх. Готуйте ще півгодини, після чого видаліть базилік, петрушку і селеру, розкладіть пасту по простерилизованнимбанкам, накрийте стерилізованими кришками, закатати і, перевернувши, накрийте декількома ковдрами. Залиште пасту закутаний на добу, після чого зберігайте банки при кімнатній температурі в коморі.

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі