• Біскотті

Інгредієнти (6 порцій)

  • Яйця 3 шт.
  • Цукор 150 г
  • Ванільний цукор 2 ч.л.
  • Борошно 300-350 г
  • Розпушувач 2 ч.л.
  • Мигдаль (або інші горіхи) 150 г
  • В'ялена вишня (або родзинки, цукати, шматочки шоколаду) 100 г

Процес приготування: ≈ 60 хвилин

  1. На сухій сковороді обсмажте мигдаль (чистити від шкірки його не обов'язково).
  2. В одного яйця відділіть білок від жовтка (жовток поки відкладіть), з'єднайте один білок і ще 2 яйця, що залишились, збийте з цукром та ванільним цукром.
  3. Просійте до цієї суміші борошно і розпушувач, все перемішайте.
  4. Введіть мигдаль та вишню, перемішайте. У класичному варіанті біскотті готують з мигдалем, але можна використовувати і інші горіхи, наприклад, фісташкі. Окрім в'яленої вишні можна додати родзинки, клюкву, цукати з ріних фруктів, поламаний на дрібні шматочки шоколад - загалом, експериментуйте на свій смак.
  5. Духовку розігрійте до 180°C. Жовток злегка збийте виделкою. Противень зателіть пергаментним папіром або намастіть олією. З тіста сформуйте два доволі широких "батона", викладіть на противень та змастіть їх заготованим жовтком. Випікайте протягом 30-35 хвилин, потім дайте трохи остигнути.
  6. Наріжте кожен "батон" на скибочки товщиною 1-1,5 см, знов викладіть на противень та поставте у розігріту до 180°C духовку ще на 15 хвилин, до золотистого колеру. Назва цього печива перекладається як "запечені двічі". Завдяки такому повторному запіканню печиво підсихає, волога з нього випарюється та воно може дуже довго зберігатись. Але не перетримайте біскотті у духовці, інакше вони стануть надто твердими. Buon appetito!

Готова страва: Біскотті

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі