• Різотто з беконом і болгарським перцем

Інгредієнти (6 порцій)

  • Курка 1 кг.
  • Рис Арборіо 300 г.
  • Морква 200 г.
  • Цибуля ріпчаста 350 г.
  • Біле сухе вино 150 мл.
  • Бекон 200 г.
  • Болгарський перець 200 г.
  • Пармезан 100 г.
  • Чорний перець горошком 6 шт.
  • Вершкове масло 4 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Сушені спеції 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Соняшникова олія за смаком

Процес приготування: ≈ 80 хвилин

  1. Для бульйону потрібно порізати на шматки курку. 200 г. цибулі і моркву нарізати великими шматками.
  2. Скласти курку, моркву і цибулю в каструлю. Залити їх 2 літрами води, додати перець горошком і поставити під кришкою на вогонь. Варити близько години.
  3. Потім додати сушені спеції, посолити за смаком і варити ще 30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення додати лавровий лист.
  4. Потім бульйон процідити і поставити 1,5 літра бульйону на повільний вогонь, щоб він не остигав.
  5. Бекон дрібно нарізати.
  6. Перець очистити від насіння і нарізати невеликими кубиками.
  7. Обсмажити бекон трохи, потім додати перець і смажити ще близько 10 хвилин.
  8. Цибулю, що залишилася, очистити від лушпиння та дрібно нарізати. Сир натерти на дрібній тертці.
  9. У каструлі розтопити 2 ст. л. масла, додати туди цибулю і трохи обсмажити, щоб цибуля стала м'якою.
  10. Потім додати рис і обсмажити приблизно хвилину, постійно помішуючи.
  11. Додати вино і смажити ще 2-3 хвилини, поки вино не випариться, постійно помішуючи.
  12. Після цього поступово додавати трохи бульйону і давати йому ввібратися в рис, при цьому постійно перемішувати.
  13. Коли бульйону залишиться близько половини, до рису додати бекон і перець. Потім знову продовжити додавати бульйон. Загалом, рис повинен готуватися 20 хв, і за цей час весь бульйон повинен бути використаний.
  14. Наприкінці додати масло, що лишилося, сир, сіль (за смаком) і добре перемішати. Подавати слід гарячим.

Готова страва: Різотто з беконом і болгарським перцем

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі