• Артишоки з шинкою під скоринкою

Інгредієнти (4 порції)

  • Сіль за смаком
  • Сир твердий 1,5 ст. л.
  • Молоко 300 мл.
  • Борошно пшеничне 1,5 ст. л.
  • Олія соняшникова 1,5 ст. л.
  • Масло вершкове 1,5 ч. л.
  • Шинка 100 г.
  • Артишоки 8 шт.
  • Лимон 1 шт.

Процес приготування: ≈ 90 хвилин

  1. Вичавити сік половини лимона в миску, додати трохи води. Відрізати у артишоків ніжки і грубе листя, обрізати залишеному листю кінчики, розкрити і вирізати серцевину. Скропити соком другої половини лимона, покласти артишоки в миску із лимонною водою.
  2. Поставити велику каструлю з водою на вогонь, всипати сіль, довести до кипіння, зменшити вогонь, викласти артишоки в киплячу воду, варити при закритій кришці протягом 30-60 хвилин поки вони не стануть м'якими (листя повинні легко відриватися). Після, ретельно висушити артишоки, перевернувши вниз головою.
  3. У форму для випікання укласти артишоки розкритою частиною вгору. Викласти всередину кожного нарізану кубиками шинку. Розігріти духовку.
  4. Вилити в невелику каструлю соняшникову олію, викласти вершкове масло, поставити на вогонь, розтопити, всипати борошно, варити протягом 2 хвилин постійно помішуючи. Влити молоко, готувати 6 хвилин. Додати за смаком сіль, перемішати, влити соус до артишоків в форму. Зверху посипати артишоки тертим сиром, випікати 10 хвилин, верхівки повинні стати золотистими. Подавати відразу ж.

Готова страва: Артишоки з шинкою під скоринкою

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі