• Запіканка з макаронів із фаршем

Інгредієнти (8 порцій)

  • Макарони 200 г.
  • Помідори 200 г.
  • Фарш 500 г.
  • Цибуля ріпчаста 100 г.
  • Сир 100 г.
  • Молоко 500 мл.
  • Борошно 30 г.
  • Вершкове масло 30 г.
  • Cіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Соняшникова олія за смаком
  • Приправа "Мускатний горіх" за смаком

Процес приготування: ≈ 60 хвилин

  1. Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.
  2. Помідори промити і залити окропом на 2 хвилини. Потім воду злити, зробити на кожному помідорі надрізи і акуратно зняти шкірку.
  3. Після цього порізати помідори на невеликі кубики.
  4. На сковороді обсмажити цибулю приблизно 5 хвилин, до прозорого стану.
  5. Потім додати на сковороду фарш і смажити його, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин.
  6. Додати до фаршу помідори і, помішуючи періодично, смажити ще 8-10 хвилин до готовності фаршу.
  7. Окремо зварити макарони.
  8. Для приготування соусу потрібно: у каструлю з товстим дном насипати борошно, додати дрібку мускатного горіха і все залити холодним молоком. Потім вміст каструлі перемішати і поставити її на вогонь.
  9. Довести молоко до кипіння постійно помішуючи його. Кип'ятити приблизно хвилину.
  10. Додати в кипляче молоко вершкове масло, сіль і перець. Добре перемішати.
  11. Далі натерти сир на дрібній тертці.
  12. У форму, змащену олією, викласти макарони і розрівняти шар.
  13. Макарони полити половиною соусу, зверху викласти фарш і залити соусом, що залишився.
  14. Засипати зверху тертим сиром і поставити форму в духовку, розігріту до 150°С. Випікати запіканку протягом 20 хвилин.
  15. Запіканку з макаронів і фаршу вживати відразу ж, поки вона гаряча.

Готова страва: Запіканка з макаронів із фаршем

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі