- 09.02.2016 |
- admin |
- 0
Інгредієнти (4 порцій)
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 3 шт.
- Морква 1 шт.
- Помідори консервовані 400 г.
- Вино біле сухе 135 мл.
- Цукор 1 ч. л.
- Бульйон рибний 3 ст. л.
- Мідії в мушлях 12 шт.
- Спагетті 375 г.
- Масло вершкове 30 г.
- Тріска (філе) 125 г.
- Кальмари 125 г.
- Креветки очищені 200 г.
- Петрушка 4 ст. л.
- Молюски консервовані 200 г.
Процес приготування: ≈ 50 хвилин
- Для приготування соусу, у сковороді розігріти оливкову олію, подрібнити цибулю і моркву, додати їх у сковороду, обсмажити протягом 10 хвилин на середньому вогні, до золотистого кольору.
- Додати в сковороду подрібнені 2 зубчики часнику, влити консервовані помідори, вилити 125 мл. вина і додати цукор.
- Довести до кипіння суміш у сковороді, зменшити вогонь, тушкувати протягом 30 хвилин, періодично помішуючи.
- Розігріти вино, яке залишилося в окремій сковороді, додати подрібнений 1 зубчик часнику, влити рибний бульйон. Додати мідії, закрити сковорідку кришкою, готувати на сильному вогні, періодично струшуючи, готувати протягом 5 хвилин. Наприкінці, викинути мідії, що не відкрилися.
- Відварити спагеті в трохи підсоленій воді. Злити воду, тримати спагеті в теплі.
- Розтопити вершкове масло в новій сковороді, обсмажити нарізані кільцями кальмари, шматочки тріски і креветки, протягом 2 хвилин до готовності. Зняти сковороду з вогню, додати соус, який заздалегідь приготований, також додати мідії, петрушку і молюски. Трохи нагріти і змішати зі спагеті.
Готова страва: Спагеті марінара