- 04.08.2015 |
- admin |
- 0
Інгредієнти Для: 2 порцій
- Сіль морська за смаком
- Часник 2 зубка
- Помідори 4 штуки
- Баклажани 2 штуки
- Олія оливкова 4 столові ложки
- Спагетті 250 г.
- Перець чорний мелений за смаком
- Листя базиліка 8 штук
- Перець червоний стручковий 1 штука
- Сир рікотта 100 г.
Інструкція Приготування ≈ 95 хвилин
- Баклажани середнього розміру вимити, нарізати соломкою. Покласти під прес, посипавши великою морською сіллю і залишити хвилин на 40. Це необхідно для того, щоб з баклажан пішла зайва волога і гіркота. До того ж під час смаження вони вберуть менше масла і набудуть більш повітряну текстуру.
- Для приготування томатного соусу помідори очистити від шкірки і нарізати середніми шматочками. Розігріти на сковороді оливкове масло і обсмажити в ньому попередньо роздавлений ножем часник і невеликий шматочок червоного гострого перцю. Після появи явної часникового аромату, вийняти часник з сковороди, більше він нам не знадобиться. Томати викласти на сковороду до перцю і тушкувати протягом 10-15 хвилин.
- На іншій сковороді обсмажити баклажани до м'якості на оливковій олії протягом 20 хвилин.
- Відварити в підсоленій воді спагеті до стану аль-денте.
- Баклажани з'єднати з томатами і тушкувати разом ще 5 хвилин. На останній хвилині додати листя базиліка, трохи солі і чорного перцю.
- Спагетті з'єднати з овочевим соусом, ретельно перемішати, додати рікотта. Подати до столу з терпким сицилійським вином.
Готова страва: Паста алла норма