• Піца «Чотири сиру»

Інгредієнти Для: 8 порцій

  • Олія оливкова 1 столова ложока
  • Сир горгонзола 70 г.
  • Тісто для піци 500 г.
  • Сир пармезан 70 г.
  • Сир емменталь 70 г.
  • Сир моцарела для піци 200 г.

Інструкція Приготування ≈ 30 хвилин

 
  1. З'єднати в чаші міксера 1,8 кілограма звичайного пшеничного борошна (наприклад «Сокольницької») і 300 грам італійської борошна семолы, додати 36 грам солі і 10 грамів цукру, перемішати. У 200 мл теплої води розвести 16 грам дріжджів. Замісити тісто, вливаючи в борошно 500 мл теплої води, а також воду з дріжджами. Потім влити 220 мл молока (3,2%-ве буде в самий раз) і продовжувати вимішувати, поки тісто не стане еластичним. Якщо знадобиться, влити ще трохи молока. В самому кінці добре вмішати 50 мл оливкової олії extra virgin. Накрити чашу з тістом харчовою плівкою і залишити на годину при кімнатній температурі піднятися. Потім трохи пом'яти тісто руками і прибрати в холодильник на півгодини - і після цього можна приступати до роботи.
  2. Невелику форму для випічки (десь 20×30 см) змастити ложкою оливкової олії, викласти тісто і, розминаючи, розтягнути його по дну форми від центру до країв: повинен вийти кочковатый лист (ідеальна рівність домашньої піци зовсім не до лиця). Дати тісту постояти в теплі п'ятнадцять-двадцять хвилин - наприклад, на плиті з вже включеною духовкою: дріжджі продовжать свою роботу і зроблять тісто пористим.
  3. Розігріти духовку до 250 градусів, поставити в неї форму з тестом на п'ять хвилин, щоб воно трохи підсушилося.
  4. Моцарелу (не кульки в розсолі, а щільний, сухий сир - спеціально для піци), емменталь і горгонзолу (яку можна замінити будь-яким іншим блакитним сиром) нарізати дрібними кубиками, пармезан натерти.
  5. Викласти на підсушене тісто моцарелу і емменталь, посипати пармезаном, а зверху викласти сир горгонзола. Повернути форму в духовку, а через п'ять хвилин подавати піцу на стіл.

Готова страва: Піца «Чотири сиру»
 

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі