• Фокачча з оливками і розмарином

Інгредієнти Для: 8 порцій

  • Вода 2 стакани
  • Сіль 2 чайні ложки
  • Борошно пшеничне 4 стакани
  • Олія оливкова 3 столові ложки
  • Оливки без кісточок 25 штук
  • Дріжджі сухі 2 чайні ложки
  • Розмарин свіжий 1 столова ложока

Інструкція

  1. У миску налийте 2 склянки теплої води і насипте дріжджі. Добре перемішайте і залиште на 10 хвилин.
  2. Додайте 4,25 склянки борошна і сіль і добре вимісіть тісто. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і злегка присипавши борошном, вимішуйте ще 10 хвилин. Скачайте тісто в кулю і покладіть у змащену маслом миску, проверніть, щоб тісто смазалось, накрийте плівкою і залиште підніматися на 1,5 години. Обімніть тісто, знову скачайте в кулю і покладіть в більшу миску. Накрийте плівкою і залиште в теплому місці приблизно на 45 хвилин, поки не підніметься.
  3. Змастіть деко 25х40 см 1 столовою ложкою оливкової олії, обімніть тісто і перекладіть на деко. Розподіліть руками по листу, трохи менше розміром, і залиште на 10 хвилин.
  4. Змастіть зверху 2 ложками оливкової олії. Увіткніть розрізані навпіл оливки і посипте нарізаною розмарином. Залиште фокаччу на 25 хвилин в теплому місці.
  5. Розігрійте духовку до 250 градусів.
  6. Пальцем кілька разів проткніть тісто і випікайте до золотистого кольору і хрусткого стану приблизно 20-25 хвилин. Подавайте теплою.

Готова страва: Фокачча з оливками і розмарином

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі