На півдні Європи, Північній Африці й деяким районам Середньої Азії росте рослина каперсник, отож каперси ні що інше, що як не розпустилися бутони цього досить колючого чагарнику. Вони багаті маслами, білками, вітаміном С и йодом, тому підтримують імунітет, зміцнюють серце, нормалізують роботу щитовидної залози. А якщо говорити чисто про жіночі плюси, те, як затверджують іспанки, масла каперсів захищають шкіру від сонця, роблять волосся блискучими плюс є жіночим эстрогеном, тобто додають нам сексуальності й розпалюють пристрасть.
Каперси – це своєрідна гостра приправа, тому список рецептів з каперсами широкий і різноманітний. От список продуктів, де ви можете виявити свої кулінарні здатності, додаючи до них каперси. А саме з бараниною, яловичиною, з куркою, з морепродуктами, з солоною й копченою рибою, з макаронами, з помідорами, солодким перцем, анчоусами, з моцарелою, фетою і бринзою, яйцами. Їх використовують для приготування соусів, у тому числі майонезу.
Тому додавши каперси у свої улюблені рецепти ви одержите нові відтінки смаку й зможете порадувати своїх близьких.