Маскарпоне (італ. Mascarpone)- італійський вершковий, м'який свіжий сир. Батьківщина маскарпоне- регіон Ломбардія (на півночі Італії), де він з'явився чотириста років тому, ймовірно, як побічний продукт сироваріння. Для виробництва маскарпоне потрібно всього два продукти: зняті з молока свіжі вершки і лимонна або виннокам’яна кислота. Цей сир має жирність від 50 до 80%! Процес його приготування відрізняється від виробництва інших італійських сирів. Сир отримують з ніжною суміші вершків і молока, яку доводять до високої температури, за рахунок чого набуває особливо вершковий смак. Незамінний інгредієнт десерту тірамісу, він також відмінно підходить для різотто, надаючи страві насичену кремову текстуру. Маскарпоне відрізняється м'яким, трохи кисловатим, вершковим смаком і однорідної ніжною структурою. Тому страви з сиром маскарпоне найчастіше солодкі. Його використовують для приготування кремів для тортів і тарталеток - досить збити його, як вершки, з цукровою пудрою. З маскарпоне виходять прекрасні муси, вершкові желе та заморожені десерти. Однак несолодкі страви з сиром маскарпоне теж гарні: вершковий сир чудово поєднується з солоною і копченою рибою, пряною зеленню, помідорами. Зверніть увагу: маскарпоне містить в сухому залишку більше 50% жиру, має кремоподібну консистенцію, тому ідеально підходить для десертів. Тірамісу- найвідоміше блюдо і найбільш відомий італійський десерт на основі маскарпоне, який ідеально підходить для його приготування. Також іноді сир використовується замість масла для бутербродів. У нас Ви можете придбати цей чудовий сир маскарпоне за вигідною ціною. Сир, який зробить гідне завершення істинно італійського обіду. Смачного!
У цій категорії немає товарів.