Лимони- жовті, кислі і ростуть в субтропіках, а лайми- зелені, з невеликою гіркуватістю і народжуються в тропіках. Лимони і лайми- найближчі цитрусові родичі, що славляться високим вмістом вітаміну С (причому в лаймі його навіть більше). Корисні властивості лимонів і лаймів дуже схожі, але говорити про те, що вони близнюки-брати, не можна. Свіжовичавленим соком можна заправити овочевий салат, або полити ним рибу- м'ясо морських, річкових і озерних мешканців ідеально поєднується з лимонною кислотою. До речі, вони ще покращують апетит і володіють жиророзщеплюючою властивістю. Соку лайма потрібно приблизно на третину менше, ніж лимонного. Лимонний сік прийнято вливати в страви «на фінішній прямій», коли страва майже на столі, а ось лайм можна додавати як на початку процесу, так і по ходу його приготування. Насамперед він є одним з головних інгредієнтів алкогольних коктейлів. Сік лимона і лайма додають для маринадів, в морепродукти, салати, м'ясо або до курки, створюючи дуже яскраві смакові композиції.
Наш інтернет-магазині італійських товарів «Pesto» пропонує Вам сік лайма та лимона таких марок: Evelina, Liotti, Vitafit за найкращими цінами. Готуйте разом з нами смачні страви, надаючи їм тонкий цитрусовий аромат.