Виноградна олія
Під виноградним маслом мають на увазі олія з виноградних кісточок - рослинне масло, яке добувають двома способами: гарячої екстракцією і пресуванням виноградного насіння. Першим метод дає більший вихід олії, але він практично позбавлене корисних властивостей, кольору, запаху, так як після екстракції піддається очищенню і рафінуванню з метою прибрати побічні продукти методу, і дезодоруванню.
Склад
Цілющість олії з виноградних кісточок базуються на її багатому складі, що включає:
набір вітамінів (А, С, Е і група)
- мінерали з переважанням калію, заліза, натрію, кальцію насичені фенолами і стероїдами
- комплекс насичених і ненасичених жирних кислот
- в’яжучі речовини, ензими, хлорофіл і фітонциди.
Жирокислотний склад визначає основний спектр властивостей виноградної олії.
- Більшу частину в ньому займає лінолева кислота (72%). Вона бере участь у регулюванні механізму згортання крові, поліпшує жировий обмін, демонструє протизапальний ефект, вдвічі знижує ймовірність серцево-судинних захворювань
- Олеїнова кислота за своїм змістом займає другу позицію (16%). Вона протидіє розвитку гіпертонії і артритів, депресій, налагоджує травлення і відновлює структуру волосся і шкірних покривів.
- Пальмітинова кислота (7%) регулює оновлення дерми шкіри, активізуює процеси синтезу колагену, підтримує пружність і еластичність сполучних тканин. За відновлення захисних властивостей шкіри відповідає також стеаринова кислота (4%), присутня у складі шкірних ліпідів.
- За вмістом токоферолів, в сукупності названих вітаміном Е, масло виноградних кісточок у 10 разів перевершує оливкову олію.
- Природний фітоалексин ресвератрол, що міститься у винограді і продуктах його переробки, у тому числі олії з кісточок, згідно з дослідженнями, проведеними в 1997 році, продемонстрував протипухлинну активність.
- Налагоджує роботу травного тракту.
- Дослідження показали також активність виноградної олії щодо жіночої репродуктивної функції завдяки активізації вироблення прогестерону і одночасного прояву антиоксидантних властивостей. При застосуванні матерями-годувальницями масло збільшує вироблення грудного молока і збагачує його якісний склад.
Регулярне вживання олії сприяє посиленню захисних механізмів організму проти вірусів і інфекцій і нормалізації гомеостазу.
На кухні
Виноградна олія,відома своїми поживними властивостями. Вона має високу температуру кипіння, задимлення починається при температурі 216 градусів. Прекрасно підходить для фритюри, яка при прожарюванні, не утворює шкідливих речовин, в олії присутня наявність олеїнова кислота. Приготовлене у фритюрі м'ясо, риба, овочі набувають особливий смак і запах, тим самим підсилюючи смакові якості м'ясних, рибних страв, печених і тушкованих овочів.
Ця олія не має сильно вираженого смаку і запаху, тому, відмінно підходить як добавка до будь-якої італійської страви. З неї готують смачні майонези, заправки. Використовується в домашній консервації, для приготування маринадів, на її основі готують масляні екстракти із зеленню і часником. Додають виноградну олію і до домашньої випічки, при цьому здоба набуває характерний їй аромат. Кілька крапель виноградної олію кладуть в каші, гарніри, картопляне пюре і отримують нові смакові відтінки.
У нас Ви можете купити виноградну олію за доступною ціною, яку ми доставляємо з Італії без посередників і лише оригінальну та якісну італійську продукцію.