ОЛИВКОВА ОЛІЯ
З давніх часів оливкова олія вважається однією з найбільш корисних рослинних олій у світі, її називають ліком від природи, даром богів. Жителі країн, де виробляють цей чарівний продукт харчування і використовують кожен день у своєму раціоні довго зберігають красу, молодість і міцне здоров’я.
Хімічний склад оливкової олії
Оливкова олія виробляється шляхом вичавлювання подрібненої м’якоті свіжих маслин. У період з листопада по березень відбувається збір і заготівля оливок. Дуже важливо для отримання чистої якісної олії максимально швидко зібрати врожай і переробити його, так як після збору окислення маслин відбувається дуже швидко. При окисленні якість отриманої олії може погіршуватися. Оливкова олія вищої якості, тобто першого холодного віджиму, складається з моно-ненасичених жирних кислот:
- 60-80% від всіх жирних кислот належить олеїнової кислоті омега 9
- 4-14% лінолевої кислоти омега 6
- 15% пальмітинової та іншим насиченим жирним кислотам (стеатико, палмителаїко)
- 0,01-1% омега 3
- 0,0-0,8% арахісової та запашної
Крім того, до складу оливкової олії входить ряд сполук:
- поліфеноли, феноли та фенолові кислоти
- скваленій (попереджають розвиток онкології, особливо раку грудей)
- терпенові спирти
- стероли і β ситестерол (є тільки в оливковій олії і вони перешкоджають утворенню холестерину)
- токофероли
- оливкова олія екстра класу містить вітамін Е, А, D, К.
Корисні властивості оливкової олії
Всі корисні властивості олії визначаються вхідними в її склад речовинами. Оскільки оливкова олія в основному складається з ненасичених жирів (олеїнова жирна кислота), при використанні рослинної олії замість тваринних жирів у щоденному раціоні людини значно знижується рівень поганого холестерину в крові. А також її помірне вживання служить профілактикою цукрового діабету, ожиріння, серцево-судинних захворювань.
Вітамін Е, що входить до складу олії є високоактивним антиоксидантом, що допомагає організму в боротьбі зі старінням шкіри, покращує ріст волосся і стан нігтів, є профілактикою розвитку онкологічних захворювань.
- Вітаміни А, К, D в комплексі з вітаміном Е сприяють зміцненню тканин, м’язів кишечника, кісткової системи. Тому олія дуже корисна для дітей.
- Феноли, які присутні в складі олії, зміцнюють імунітет і уповільнюють процес старіння.
- Лінолева кислота досить позитивно впливає на зір, сприяє поліпшенню координації рухів, регенерації тканин, швидкому загоєнню ран, опіків.
- Вчені довели, що олеїнова кислота здатна стимулювати ген, який пригнічує активний ріст ракових клітин, що знижує ризик онкологічних захворювань.
- Оливкова олія дуже добре, практично на 100%, засвоюється організмом людини.
На наших вітринах ви здебільшого знайдете Італійську оливкову олію визнану однією з кращих в світі за якістю. Олія цієї країни цінується ще і за свою різноманітність: тоді як в Іспанії використовують тільки 15 сортів оливок, в Італії їх число досягає 400. Це дозволяє створювати незліченну кількість смакових варіацій масла: воно може бути з горіховим або пряним відтінком, м'яке або досить гостре.
Основне виробництво оливкової олії зосереджено на півдні Італії, в регіонах Апулія, Кампанія, Калабрія. Олія звідси має золотисто-жовтий колір, сильний пряний аромат і тонкий горіховий присмак. У кожної олії є свої особливості: олія з Кампанії, наприклад, містить багато мінералів, так як оливкові дерева ростуть на вулканічних грунтах. Масло з Емілії-Романьї легко впізнається по смарагдово-зеленому кольору із золотими проблисками.
Наш магазин пропонує великий асортимент оливкової олії імпортованої з Італії та інших країн Європи, таких відомих виробників як: Monini, De cecco, Carapelli, Bertolli, Primadonna та інші. . На наших прилавках немає підробок! Тільки оригінал! А ціни на нашу оливкову олію приємно Вас здивують.