КУКУРУДЗЯНА ОЛІЯ
Цю олію отримують із зерен кукурудзи, в неї приємний запах і смак. Колір - від світло-жовтого до червонувато-коричневого. У кулінарії часто застосовується кукурудзяна олія (користь її вивчалася ще в Америці, тоді її називали «золотом Заходу»). Цю олію було вперше отримано у 1898 р. в штаті Індіана (США). Кукурудзяна олія корисна , адже має високий вміст вітаміну «Е». Олія дуже добре підходить для смаження, тушкування і приготування різних страв у фритюрі.
ХІМІЧНИЙ СКЛАД
Перш за все кукурудзяна олія відзначається вкликим вмістом лецитину, здатного розріджувати кров і запобігати тромбоз. Ця олія – неоціненний скарб ля людей, які стежать за своїм організмом. До її складу входять:
- Токоферол (вітамін Е);
- Лінолева (40-56%), олеїнова (30-49%), стеаринова (2,5-4,5%), пальмітинова (8-11%) кислоти;
- Лецитин
- Вітаміни (як провітаміни групи А, так і В1, В2, РР, F);5.
- Корисні мінеральні речовини залізо, магній, калій.
Щоб отримати такий склад корисних речовин застосовується наступна технологія: зародки кукурудзяних зерен вимочуються у воді 30-40 годин, після чого обробляють діоксидом сірки. У результаті виходить світло- жовта рідина, вона прозора та не має запаху.
НА КУХНІ
Потрібно відзначити, що при нагріванні кукурудзяна олія не утворює канцерогенних речовин, не піниться і не пригорає. ЇЇ використовують при приготуванні майонезу, різних соусів, тіста, випікання. Ця олія має велику кількість корисних властивостей, які використовуються у виробництві продуктів харчування для дітей та дієтичних продуктів. Дана олія є дієтичним продуктом, яка легко засвоюється нашим організмом.
У нас Ви можете купити кукурудзяну олію з Італії за прийнятною ціною, яку ми доставляємо з Італії без посередників.