АРАХІСОВА ОЛІЯ
Широко застосовується в косметології, медицині та харчовій промисловості, що говорить про її корисні властивості. Тонізує та пом'якшує шкіру, покращує пам'ять, нормалізує сон та багато іншого.
Хімічний склад арахісової олії
- Клітковина
- Бетаїн
- Фітостероли
- Фосфоліпіди
- Поліфеноли
- Вітаміни групи А, Е, B1, В2, B3, B4, B5, B8, B9, РР
- Калій, магній, кальцій, фосфор, залізо, цинк, мідь, йод, кобальт та інші мінеральні речовини
- Олеїнова кислота (Омега-9) - 50-60%
- Поліненасичена лінолева кислота (Омега-6) - 15-30%
- Пальмітинова, стеаринова, арахісова, лігноцеринова кислоти - біля 20%
- Альфа-ліноленова кислоти - менше 1%
Корисні властивості
Поліненасичені кислоти Омега-6 і Омега-9 в комплексному поєднанні сприяють зміцненню імунітету, покращенню роботи серця і кровоносних судин, поліпшенню функціонування статевої та нервової систем, нормалізації гормонального балансу та рівня холестерину в крові.
Арахісова олія є відмінним джерелом вітамінів-антиоксидантів А і Е, які в комплексному поєднанні добре впливають на стан кровоносних судин і шкіряних покривів, сприяють поліпшенню роботи органів зору, а також надають муностимулюючу, протизапальну і ранозагоювальну дію.
Тут містяться вітаміни групи B необхідні для здоров'я шкіри, нігтів і волосся, для хорошого зору і міцного імунітету.
Варто відзначити, що арахісова олія містить дуже багато холіну (вітаміну B4), необхідного організму людини для синтезу фосфоліпідів (попереджувальних жирову інфільтрацію печінки і розвиток жовчнокам'яної хвороби), протеїнів і нейротрансмітера ацетилхоліну, який забезпечує оптимальну та злагоджену роботу нервової системи.
Досить багато міститься і жиророзчинного вітаміну D, необхідного для повноцінного росту і регенерації кісткової тканини.
Бетаїн сприяє оптимальному засвоєнню білків, і в значній мірі покращує роботу печінки.
Завдяки високому вмісту легкозасвоюваних рослинних білків і жирів арахісова олія є цінним дієтичним продуктом і вже давно знаходить успішне застосування у вегетаріанській кухні (зокрема, за своєю харчовою та енергетичною цінністю багата незамінними амінокислотами ця рослинна олія не поступається більшості сортів м'яса, курячому яйцю і молочним вершкам). ЇЇ додають у салати в якості заправки або використовують для смаження. Вона може нагріватися до високих температур, тому підходить для смаження. Можна у фритюрі з олією посмажити курку, тоді вона придбає яскравий смак і аромат. Також можна додавати її в супи для додавання їм насиченого смаку та аромату.
У нас Ви можете придбати арахісову олію за доступною ціною, яку ми доставляємо з Італії без посередників. Завжди оригінальна і якісна продукція з Італії.