Плід оливки - це тверда кістянка овальної форми, темно зеленого кольору, з м'ясистою м'якоттю і невеликою кісточкою.
Зелені оливки є відомим у світі продуктом харчування. Ці плоди позитивно впливають на організм люди, які дуже багаті вітамінами і мінеральними речовинами. До їх складу входять пектини, білки, а також макро і мікроелементи: залізо, калій, магній, кальцій, йод і фосфор. Вони також багаті рослинним маслом в своєму складі.
Зелені оливки від темних відрізняються тим, що їх збирають трохи раніше і вони не встигають потемніти. Дуже умовно це можна порівняти зі збиранням і наступною консервацією помідорів. Особливістю зелених оливок є той факт, що дуже часто з них виймають кісточки і в цю дірочку фарширують тим чи іншим інгредієнтом. Це може бути і перець і часник, і риба і ще десятки, якщо не сотні різноманітних продуктів.
За універсальності застосування зелені оливки стоять на одному з перших місць в кулінарії. Їх подають у м'ясних стравах, і в рибних, і до птиці, їх додають у салати, ними прикрашають, з них добувають оливкову олію, яка в свою чергу так само широко використовується в кулінарії.
На італійському «зелені оливки» пишуться olive verdi.
У нас Ви можете купити зелені оливки за доступною ціною, які ми доставляємо з Італії без посередників.