Шпек- це класика гарної кухні. Це не просто просолена свинина, що зазнала копчення. Це смак перевірений часом традицій, впізнаваний і незабутній. Це продукт заслужений і добре відомий далеко за межами своєї історичної батьківщини. В'ялити м'ясо в Італії почали ще з часів Римської імперії, а в наш час кожен регіон, в якому проводять, як правило, не один, а кілька сортів в'яленого м'яса, володіє безліччю секретів його виготовлення. Все починається зі смаку м'яса, залежно від того, чим годували свиней, потім вибираються різні частини туші і її правильна обрізка. Не менший вплив на смак і сорт м'яса надають умови дозрівання, соління, підбір складу суміші приправ, вибір оболонки- все це унікально і важливо. Підкопчена сиров'ялена шинка. Для виробництва шпека використовується м'ясо зі свинячого окісту з тонким прошарком сала без кісток. М'ясо ріжуть шматками, засолюють, натирають подрібненим ялівцем, гострим і чорним перцем і часником, потім коптять холодним способом. Шпек має пряним ароматом димку і часнику, зовні він коричневого кольору, а на зрізі- червоний. У нашому магазині італійських товарів «Pesto» шпек представлений таких фірм: Senfter, Alpen, Salumeria del corso, Pian del Borgo за доступними цінами.
У цій категорії немає товарів.