Показано з 1 по 1 із 1 (всього 1 сторінок)
Склад і харчова цінність мигдальних горіхів
- жирні кислоти в складі горіха не містять холестерин;
- в 100 грамах мигдалю стільки ж кальцію, як і в склянці молока;
- заліза - як в ста тридцяти грамах нежирної свинини;
- вітаміну Е - як в сімдесяти грамах паростків зерна пшениці і 1,5 кг печінки.
- Плоди одного з перших «одомашнених» горіхових дерев, по показнику «калорії горіха мигдалю», вважаються одним з найбільш корисних продуктів: в 100 гр. міститься 575 ккал.
Корисні властивості мигдалю
Завдяки багатому складу і чудовому смаку мигдальні горіхи ростуть майже на всіх континентах, а дослідники надзвичайно ретельно і акуратно вивчають їх корисні властивості.
- Достаток вітаміну Е запобігає ураженню клітин, захищає від ультрафіолетового світла, зменшує стресові наслідки, володіє освіжаючим ароматом, позитивно впливає на наші почуття.
- Антиоксидантні властивості олії є прекрасним помічником в боротьбі зі старінням, омолоджують клітини, прибирають зморшки. Якщо робити регулярно масаж із застосуванням мигдалевого масла, прекрасний колір обличчя гарантований, людина виглядає молодшою.
- Мигдальне масло лікує захворювання шкіри, використовується в лікувальному масажі, зберігає вологу в тілі, полегшує болі в м'язах. У цьому допомагають олеїнова і лінолева кислоти, в достатку що знаходяться в маслі.
- Широко застосовується в косметології, при лікуванні уражених волосся, облисінні. З мигдалевого масла виготовляють чудове зволожуючий і ароматне мило, стійку лікувальну піну для ванн.
Цікаво знати про мигдаль
- Мигдаль вважається шляхетним горіхом і символом родючості.
- У стародавньому Єгипті мигдаль вважався «високим» продуктом, гідним лише верховної влади. У гробниці Тутанхамона знайдені дві жмені горіхів мигдалю, покладених для втіхи загробного життя правителя.
- В Англії і сьогодні 5 ядер мигдалевого горіха символізують благополуччя, достаток і достаток.
- У Швейцарії в різдвяний пиріг поміщається мигдаль і того, кому пощастить отримати шматок частування з ласим горішком, очікує велика грошова прибуток в майбутньому році.
- В Італії під час весільної церемонії молодят посипають зацукрованим мигдалем на удачу і багатство.
- Аромат мигдалю викликає пристрасть у жінок.
- Кілька горішків мигдалю в день покращують зростання у дітей.
- 5-7 штук горіхів в день знижують ризик серцевого нападу на 50%.
- Універсальний горіх підходить кожній людині і в будь-якому вигляді.
- Шкаралупою мигдалю підфарбовують коньяки і вина. На горіхах мигдалю в старовину на Русі наполягали горілку. Гіркий мигдаль застосовується, як ароматизатор, для приготування лікерів типу «Амаретто».
- Марципан (солодка мука з мигдалю) спочатку вважався ліками для психічнохворих.
- 16 лютого - Всесвітній день мигдалю. Саме в середині місяця починають цвісти мигдалеві дерева і чагарники.
- Португалія і Іспанія відзначають в січні свій, особливий день - «День мигдалю в цвіту».
- Гіркий мигдаль, який містить велику кількість глікозиду і амигдалина, може бути смертельний для людини при вживанні 50 - 60 «гірких горішків».
- Мигдальне молоко не пригорить ніколи, тому що складається з поліненасичених жирних кислот.
- У Таджикистані ціле місто названий на честь царського горіха - місто Канібадам, що в перекладі означає «місто мигдалю».
- Сьогодні США на 100% забезпечує мигдалем внутрішній ринок і на 80% світове виробництво.
- Мигдаль стимулює творчість, народжує нові сміливі ідеї, допомагає адаптуватися в незнайомій обстановці, підтримує почуття власної гідності.