Прошутто (італ. Prosciutto в перекладі означає окіст) - італійська шинка, зроблена з окосту, натерта сіллю. Найвідоміша різновид прошутто - пармська шинка не містить ніяких інших інгредієнтів, крім морської солі. В інших регіонах Італії використовують різні спеції (перець, часник і т. Д.). Нарізка прошутто має особливий неповторний смак і аромат. Подається як закуска або м'ясна основа для сендвічів. Також використовується як начинка для піци. Рекомендується нарізати тонкими скибочками. Блідо-рожеві, трохи блискучі тонкі скибочки прошутто додають в блюда в кінці готування, а найчастіше нарізають дуже тонкими скибочками і подають на стіл з динею або інжиром, або приправляють супи і юшки невеликою кількістю прошутто.
Інгредієнти: