Проволоне (італ. Provolone) - твердий нежирний італійський сир, що виробляється з коров'ячого молока. Смак варіюється в залежності від різновиду: від різкого до дуже м'якого. Текстура - однорідна, злегка шовковиста, з невеликою кількістю очок. Кірка м'яка, золотистого кольору.
Родина проволоне - південний італійський регіон Базіліката, де він випускається з кінця XIX століття. Зараз основне виробництво цього виду сиру сконцентровано в північних областях країни (здебільшого в Ломбардії).
Технологія спочатку аналогічна виробництву моцарели: молоко згортають спеціальними ферментами (зазвичай згортають молоко сичуговим ферментом, що одержуються з сичуга телят або ягнят), а потім нагрівають до 80-90 ° C. Отриману сирну масу витягують до отримання еластичного згустку. Після цього здійснюється соління сиру в ваннах з морською водою. Після закінчення цієї процедури сир промивається і, будучи перев'язаним мотузкою (звідки характерні перетяжки), підвішується для сушіння і дозрівання.
Немає відгуків про цей товар.