Pecorino Romano - італійський варений пресований сир, що виготовляється з овечого молока. Батьківщиною цього виду сиру стала центральна столична область Лаціо (Італія). Pecorino - слово, що застосовується в якості узагальненої назви ряду овечих італійських сирів (pecora - «вівця»). «Romano» говорить про римське походження сиру. Пекоріно Романо, який виготовляється в Лаціо, присвоєна категорія DOP. Вже до кінця 19 століття попит на даний вид сиру значно виріс. Це стало причиною початку виготовлення Пекоріно в сусідній тосканської провінції Гроссето, а також на віддаленому острівці Сардинія.
Для витриманого Пекоріно Романо характерний солонуватий пряний смак. Білий відтінок і консистенція дозволяють з легкістю натерти сир. Солоний смак сиру має фруктовий присмак, а з плином часу продукт набуває більшої гостроти. Залежно від того, який ступінь зрілості Пекоріно, колір кірки може змінюватися. Також вона може бути покрита захисною оболонкою з лярду або рослинного масла. Сир відрізняється зернистою структурою з нерівними дірочками маленьких розмірів. Колір продукту білий або жовтуватий.
Немає відгуків про цей товар.