Фонтіна - напівтвердий сир середньої зрілості. Він володіє еластичною, м'якою текстурою з невеликою кількістю нерівномірно розподілених очок. Може бути як кольору слонової кістки, так і мати солом'яні відтінки. Відрізняється характерним солодким смаком з горіховими нотками, який стає більш вираженим з віком. Фонтіна набули широкого поширення не тільки на італійській кухнях, але і у кухарів по всьому світу. Він вживається самостійно в складі сирної тарілки, відмінно поєднується зі свіжим хлібом або грінками. Завдяки низькій температурі плавлення (60 градусів) ідеально підходить для гарячих бутербродів і піци.
Фонтіна в натертому вигляді додає до супів, пельмені, каші, м'яса. Їм приправляють овочі для запікання і салати. Він неперевершений у складі поленти і різотто. Сир вважається безперечним лідером в приготуванні фондю. Що стосується алкогольних напоїв, то найкращим варіантом для нього буде червоне вино типу Неббіоло (Nebbiolo) і Мерло (Merlot).
Немає відгуків про цей товар.