Парміджано Реджано – найвідоміший у світі італійський сир. Між собою його можна відрізнити за тривалістю витримки. Чим більший час витримки, тим більш насичений смак. Ціна також залежить від періоду витримки. Сир отримує золоту медаль, якщо період витримки становить 30 місяців і більше. Адже для виробництва одного шматочка сиру (250 г) потрібно 4 літри молока. Має розсипчасту, ламку консистенцію.
Відмінно поєднується з червоними винами, фруктами (виноградом, грушею), ягідними соками та бальзамічним оцтом з Модени та різними сортами меду. У кулінарії його використовують для надання неповторного аромату соусів, салатів, других страв. У хід йде навіть тверда кірка сиру, що надає густу консистенцію супам.
Абревіатура DOP (Denominazione di Origine Protetta) означає захист за походженням. Тобто сир, виготовлений за ідентичною технологією, але в іншому регіоні вже не може називатися parmigiano reggiano. Консорціум виробників цього сиру ретельно контролює весь процес. Оригінальний парміджано реджано відрізняється великим вмістом білка, кальцію та фосфору у своєму складі. Крім того, він легко перетравлюється.
Склад: молоко (тільки від корів із регіону Емілія-Романья), сіль, сичужний фермент тваринного походження.
Молочна продукція | |
Вага | 140 г |
Вид | Пармезан |
Витримка | 30 місяців |
Країна виробник | Італія |
Тип | Твердий сир |
Немає відгуків про цей товар.