Пармезан ( Оригінальна назва Парміджано-Реджано, італ пармезан, тобто "пармський-реджійскій") - італійський сорт твердого сиру довгого дозрівання, відмічений знаком якості PDO (Protected позначення походження - Найменування, захищене за походженням). Текстура ламка, сир з нерівним зрізом, кришиться при нарізанні. Смак ніжний, з пікантним присмаком.
Пармезан відноситься до твердих сирів. Його виробництво щорічно починається 1 квітня і закінчується 11 листопада. Після цього сир дозріває до 36 місяців. Для виробництва пармезану в рік потрібно молоко 270 тис. корів. Щоб отримати 1 кг сиру, необхідно 16 літрів молока. Головка дозрілого сиру має діаметр 35-45 см, 24-40 кг маси. Структура сиру - зернисто-лускатий, ламкий. Пармезан має гострий насичений смак і глибокий аромат.
Пармезан вживається як самостійне блюдо або використовується у вигляді добавок до пасти, піци, супів і салатів, його також їдять з бальзамічним оцтом. В Емілії-Романьї парміджано часто їдять з грушами і волоськими горіхами в кінці трапези.
У магазинах пармезан продається, як правило, вже розфасований, так як вся форма (головка) важить 38-40 кілограмів.
Вага: 300г (вакуумна упаковка). Ціна за шматок. Виробник: Parmareggio, Італія
Немає відгуків про цей товар.