• Головна

  • Алкогольні напої

  • Безглютенова і безлактозна продукція

  • Засоби гігієни

  • Косметика

  • Побутова хімія

  • Продукти

  • Солодощі

  • Сир Parmigiano reggiano Pascoli Italiani 24місяці 300г


    Виробник: Pascoli Italiani
    Код товару: U25803
    Наявність: Продано
    202грн
    Купити

    Пармезан ( Оригінальна назва Парміджано-Реджано, італ пармезан, тобто "пармський-реджійскій") - італійський сорт твердого сиру довгого дозрівання, відмічений знаком якості PDO (Protected позначення походження - Найменування, захищене за походженням). Текстура ламка, сир з нерівним зрізом, кришиться при нарізанні. Смак ніжний, з пікантним присмаком.

    Пармезан відноситься до твердих сирів. Його виробництво щорічно починається 1 квітня і закінчується 11 листопада. Після цього сир дозріває до 36 місяців. Для виробництва пармезану в рік потрібно молоко 270 тис. корів. Щоб отримати 1 кг сиру, необхідно 16 літрів молока. Головка дозрілого сиру має діаметр 35-45 см, 24-40 кг маси. Структура сиру - зернисто-лускатий, ламкий. Пармезан має гострий насичений смак і глибокий аромат.
    Пармезан вживається як самостійне блюдо або використовується у вигляді добавок до пасти, піци, супів і салатів, його також їдять з бальзамічним оцтом. В Емілії-Романьї парміджано часто їдять з грушами і волоськими горіхами в кінці трапези.
    У магазинах пармезан продається, як правило, вже розфасований, так як вся форма (головка) важить 38-40 кілограмів.

    Розрізняють декілька сортів пармезану:

    • Свіжий Парміджано Реджано (новий) - молодий сир, термін дозрівання 12-18 місяців. Його можна їсти як в якості аперитиву, так і на десерт. Добре поєднується з фруктами: диня, персики, груша, інжир, виноград, ківі.
    • Парміджано Реджано старий дозріває 18-24 місяці.
    • Парміджано Реджано stravecchio - старий сир, дозріває 24-36 місяців. Найкраще вживати в тертому вигляді.
    • Тертий пармезан є невід'ємним інгредієнт страв з пасти, різотто, піца, овочеві запіканки, супи, салати, м'ясні, рибні страви.

    Вага: 300г (вакуумна упаковка). Ціна за шматок. Виробник: Parmareggio, Італія

    Немає відгуків про цей товар.