Італійський сир Parmigiano Reggiano (Сир Пармезан) 22 міс. витримки називають королем сирів. І дійсно, адже процес його приготування може зрівнятися хіба що з традиціями королівського двору. Корови, що дають молоко, повинні їсти строго певну траву, що росте лише в п'яти італійських провінціях (Парма, Реджо-Емілія, Модена, Падуя і Болонья). Доїти корів і обробляти молоко можна тільки вручну. Пармезан робиться з непастеризованого коров'ячого молока двох окремих доек. Дозріває сир від одного року і довше. Готовий сир повинен відповідати жорстким стандартам: діаметр - 35 - 45 см, висота 18 - 25 см, вага 24 - 44 кг, товщина кірки 6 мм, калорійність 392 ккал на 100 гр. Особливо цінується серед знаючих кулінарів його зовнішня кірка, що надає особливий аромат і консистенцію супів і м'ясних рагу.
Твердий сир італійський Parmigiano Reggiano 22 міс. витримки 1 кг.
Аромат пармезану солодкий і фруктовий, колір - свіжий, жовтий. Пармезан може зберігатися в холодильнику протягом кількох місяців, він добре заморожується. Фабрична марка - Parmigiano Reggiano - друкується по всій поверхні кірки, щоб навіть маленький шматок можна було ідентифікувати. Італійці стверджують, що вже 800 років не порушують правил сироваріння. Так, так, саме вісім століть, адже перша згадка назви цього сиру відноситься до 13 століття. Джованні Боккаччо в своєму творі «Декамерон» так описує дивовижну область «Живи-ласо»: «... є там гора вся з тертого пармезану, на якій живуть люди і нічим іншим не займаються, як тільки готують макарони і галушки ...». Вже з тих далеких часів Парміджано-Реджано використовувався як приправа до улюбленого італійського блюда - пасті.
Parmareggio - великий італійський виробник твердих сирів. Компанія заснована в 1983 році, і за досить короткий час досягла успіху на ринку. У 2004 році вона була придбана консорціумом Granterre, що об'єднує близько 1000 молочних ферм. У наступні роки розвиток компанії і особливо бренду продовжилося, стали проводитися навіть телевізійні рекламні кампанії. Нині Parmareggio є провідним брендом Parmigiano Reggiano в Італії і взагалі в світі. Зокрема, 18% продажів Parmigiano Reggiano в Італії в 2008 році припали на Parmareggio.
Також пармезан подається і як аперітівних закуска з витриманим бальзамічним оцтом. Безформні шматочки сиру просто умочують в темну пряну рідину. Страви з пармезаном чудово поєднуються з самими різними італійськими винами - і з червоними, і з білими.
Немає відгуків про цей товар.