Аромат пармезану солодкий і фруктовий, колір - свіжий, жовтий. Пармезан може зберігатися в холодильнику протягом кількох місяців, він добре заморожується. Фабрична марка - Parmigiano Reggiano - друкується по всій поверхні кірки, щоб навіть маленький шматок можна було ідентифікувати. Італійці стверджують, що вже 800 років не порушують правил сироваріння. Так, так, саме вісім століть, адже перша згадка назви цього сиру відноситься до 13 століття. Джованні Боккаччо в своєму творі «Декамерон» так описує дивовижну область «Живи-ласо»: «... є там гора вся з тертого пармезану, на якій живуть люди і нічим іншим не займаються, як тільки готують макарони і галушки ...». Вже з тих далеких часів Парміджано-Реджано використовувався як приправа до улюбленого італійського блюда - пасті.
Також пармезан подається і як аперітівних закуска з витриманим бальзамічним оцтом. Безформні шматочки сиру просто умочують в темну пряну рідину. Страви з пармезаном чудово поєднуються з самими різними італійськими винами - і з червоними, і з білими.
Немає відгуків про цей товар.