Пряність яку виготовляють складним способом. Свіжозібране бічні корені куркуми довго варять в 1% -му розчині двовуглекислого кальцію. Під час тривалої сушки на сонці куркумін насичує внутрішній шар кореня, маса якого зменшується вдвічі. Готове сировину оранжевого кольору поміщають в спеціальний барабан, перетворюючи в дрібний порошок. Слабопекучий смак нагадує імбир. Аромат - більш тонкий, слабо відчутний. Батьківщина рослини - Південно-Східна Індія.
Склад і поживна цінність куркуми:
Харчова цінність на 100 г продукту - білки 9,7 г / 11%, жири 3,3 г / 4,93%, вуглеводи 45г / 31,71%, клітковина 22,7 г / 113,5%.
Рослина містить набір цінних біологічно активних елементів:
жирне масло - 5%;
куркумін - до 4,5%;
ефірне масло з високим вмістом терпенів: 1,5 - 5%
Вітаміни (мг /% в 100 г) [7]:
Е 4,43 мг / 30% - антиоксидант, корисний для здоров'я шкіри, мембран клітин, нервової і серцево-судинної системи;
РР (ніацин, вітамін В3) 1,35 мг / 6,8% - бере участь у метаболізмі вуглеводів, відповідальний за нормальну роботу шлунково-кишкового тракту;
В5 (пантотенова кислота) 0,542 мг / 10,8% забезпечує організм енергією, підтримує клітини крові;
До 13,4 мкг / 11,2% - група жиророзчинних вітамінів, необхідних для синтезу протеїнів і коагуляції крові.
Макро- і мікроелементи (% вміст від норми в 100 г) [7]:
марганець 990% - активує антиоксиданти і інші ферменти, необхідний для здоров'я шкіри, кісток, формування хрящів;
залізо 305,6% - забезпечує функціонування гемоглобіну, відповідального за перенесення кисню кровотоком до тканинам і м'язам організму;
мідь 130% - допомагає залозi створювати гемоглобін в крові, забезпечує здоровий ріст і репродукцію, бере участь у виробленні колагену;
калій 83,2% - допомагає регулювати кислотно-лужний і водний баланс
Немає відгуків про цей товар.