Orecchiette, також відомий як «strascicati» або «strascinati», є найбільш типовою формою макаронних виробів апулійської кухні. Форма являє собою круглий диск, злегка порожнистий в центрі.
У гастрономічній традиції Апулії домашню пасту орек’єтте готували з білого борошна, манної крупи твердих сортів пшениці та води. Потрапивши в невеликі шматочки тіста, вони «перетягували» кінчиком ножа, щоб отримати своєрідну оболонку, а потім повертали назад кінчиком великого пальця.
За традиційним апулійським рецептом орек’єтте варять разом з брокколі або картоплею і подають із томатним соусом із пекоріно або з часником та олією.
Вони також відомі як "Recchie" і супроводжуються овочевим рагу або рагу з бараниною та рікоттою.
Немає відгуків про цей товар.