Tortellini (тортелліні, тортелліні) - італійська паста з начинкою родом з Емілії-Романьї (вважається спеціалістом Болоньї). За формою нагадує маленькі пельмені, куточки яких з'єднують, щоб вийшло кільце або бутончик. За легендою, тортелліні вигадав молодий кухар: приготував пасту з начинкою, обернув заготівлю навколо мізинця, зафіксувавши таким чином пупок своєї коханки. Залежно від регіону змінюється розмір та форма пасти. Розрізняю тортеллі або тортелетті – вузькі, закручені у кільця або круглі коліщатка. Колір тіста для тортелліні залежить від добавок: зелене забарвлення дає шпинат, червоне - томат. Начинку роблять із курки, шинки з додаванням лимонної цедри, мускатного горіха та пармезану. Можна приготувати тортелліни з овочевою начинкою. Тісто для пасти не солять, тому що зазвичай тортелліні подають із соусом, у якого багатий насичений смак. Зазвичай це томатний чи вершковий соус, іноді грибний.
Немає відгуків про цей товар.