Відмінною особливістю макаронів каннеллони є те, що фарширувати їх потрібно сирими, без попереднього відварювання. Тоді основа, приготована з пшениці твердих сортів, наситившись соусом, в якому тушкуються трубочки, придбає ніжну соковиту консистенцію, залишившись при цьому пружною і злегка твердою.
Недарма італійки називають каннеллони пастою хитрою господині. З одних лише цих трубочок, вміло варіюючи начинку, можна приготувати повноцінний ситний обід.
Ну, посудіть самі. Роль головного м'ясної страви цілком можуть виконати трубочки, фаршировані м'ясним фаршем з грибами чи часником. Традиційний томатний або вершковий соуси додадуть страві яскраво виражений неаполітанський колорит, а начинка з морепродуктів дозволить вам створити виттвір справжньої сицилійської кухні.