Басматі - це рис, аромат якого нагадує попкорн або горіх. Його ще називають королем рису, так як він містить велику к-ло корисних вещёств і перевершений аромат і смак.
Особливий аромат рису Басматі дає міститься в ньому циклічне з'єднання 2-ацетил-1-пірролін. Ця речовина присутня і в тропічних листках, дерева Пандав. Їх часто вживають як приправ.
Басматі вирощують в північному Пенджабі регіоні між Пакистаном та Індією. Сире зерно має більш довгі і тонкі зерна, ніж звичайний довгозернистий рис. За кольором трохи жовтуватий.
Басматі проходить витримку не менш одного року, що сприяє збільшенню твердості текстури, а при варінні стає довшим в 1,5-3 рази. При приготуванні рис басматі досить кинути в киплячу воду (у співвідношенні 1/2 рис / вода) проварити хв 5-7. і дати постояти під кришкою 20 - 30 хв.
Вага: 2кг
Немає відгуків про цей товар.