Відповідно до специфікації, «Kiełbasa krakowska staropolska» — це сушена ковбаса грубого помелу, довго зберігається свіжа, традиція виробництва якої походить від т.зв. Краківський м'ясопереробний центр, створений на межі ХІІ-ХІІІ ст. Спочатку «Ковбаса краківська суха» вироблялася з переважанням яловичини,
зі свининою і навіть олениною. Зрештою, на рубежі 1920-х і 1930-х років, це було розроблено як продукт зі свинини. У той час «Kiełbasa krakowska sucha» почала функціонувати як окремий бренд і здобула велику репутацію, якою користується донині як у Польщі, так і за кордоном. Сьогодні «Kiełbasa krakowska» є загальною назвою продукту, тоді як термін «старопольський» відноситься до історичного способу його виробництва.
В даний час ковбаса доступна довжиною приблизно 30 см і діаметром 5-7 см, перев’язаних або перев’язаних з обох сторін, з темно-коричневим зовнішнім кольором – типовим для копчених продуктів. Поверхня виробу злегка зморщена, блискуча і суха на дотик. На поперечному розрізі чітко видно більші шматки м’яса (від рожевого до темно-рожевого) і менші шматочки жиру (кремового кольору).
Немає відгуків про цей товар.