Виробник: Argal
ВИД ОБРОБКИ: сиров'ялені
КРАЇНА ПОХОДЖЕННЯ: ІСПАНІЯ
Чоризо, також чорісо - пікантна свиняча ковбаса родом з Іспанії і Португалії.
Основний пряністю, використовуваної при приготуванні чоризо, є паприка, яка надає ковбасі типовий смак і червонуватий колір. У латиноамериканських країнах замість паприки часто використовують гострий перець чилі. Фарш для м'яса зазвичай рубають великими шматками, проте в деяких регіонах його дрібно перемелюють.
Найчастіше чоризо надходить у продаж в сиров'яленому або сирокопчені вигляді. Її їдять як звичайну ковбасу на бутербродах і в тапас, також чоризо смажать (включаючи барбекю) або додають в юшки (наприклад, в косидо і калду верде) або рагу.