Прошутто (prosciutto - у перекладі "окіст") - італійська шинка, зроблена зі свинячого стегенця і натерта сіллю. Найвідоміший різновид прошутто – пармська шинка, яка не містить жодних інших інгредієнтів, крім морської солі. В інших регіонах Італії використовують різноманітні спеції (перець, часник).
Окіст вищої якості, для якого спеціально вирощуються свині, відгодовуються фруктами та кукурудзою. На околицях Парми їх годують сироваткою, що залишилася від виробництва сиру пармезан. Задні ноги свині спочатку піддаються сухому засолюванню, а потім їх в'ялять не менше десяти місяців. М'ясо після цього виходить тверде, сухе з приголомшливим ароматом. Прошуто не потрібно обробляти термічно, оскільки він стане сухим і жорстким.
Блідо-рожеві, трохи блискучі тонкі скибочки прошутто додають у страви в кінці готування, а найчастіше нарізають дуже тонкими скибочками і подають на стіл з динею або інжиром, або приправляють супи та юшки невеликою кількістю прошутто.
М'ясна продукція | |
Країна виробник | Італія |
Вага | 5644 г |
Упаковка | вакуумний пакет |
Вид | шинка |
Немає відгуків про цей товар.