З наближенням великодніх свят практично у всіх будинках італійців з'являється чудовий панеттоне - традиційний пиріг циліндричної форми з родзинками і апельсиновими цукатами, шоколадом та різними кремами.
Панетон Balocco з шоколадною стружкою і родзинками - саме те, що потрібно на свята. Смачний та корисний пиріг для усієї сімї. Незабутня насолода
Панеттоне (від італ. Panettone) - це традиційний італійський різдвяний кекс куполоподібної форми. Зовні він дуже схожий на наш паску (на Україні, доречі, панеттоне так і називають - італійська паска). Традиційно панеттоне готується на різдвяні свята з дріжджового тіста. У знаменитий пиріг додають родзинки, цукати, горіхи, зацукровані фрукти, мед, спеції, марципан. Перед подачею на святковий стіл його посипають цукровою пудрою, поливають глазур'ю, перев'язують стрічкою або обертають красивою папером.