Склад і корисні властивості
Якісна горгонзола, вироблена за всіма правилами, є дуже смачним, поживним і корисним сиром. Вона в своєму складі містить корисні білки і легко засвоювані жири, вітаміни і необхідні для людського організму елементи. До того ж, сир горгонзола є високоефективним натуральним антиоксидантом, а що міститься в ньому цвіль, сприяє посиленню його захисних властивостей, а також надає дуже сприятливий вплив на шлунково-кишковий тракт.
Сир отримав свою назву по імені невеликого селища Горгонзола, розташованого неподалік від Мілана, де майже тисячу років тому його жителі навчилися виготовляти незвичайний блакитний сир з прожилками цвілі.
Завдяки своєму гострому і пікантному смаку, сир горгонзола здатний підвищити апетит, і, в зв'язку з цим, його рекомендують використовувати в якості легкої закуски перед обідом або вечерею.
Крім того, сир горгонзола нерідко входить до складу всіляких салатів, соусів і супів. Його дивовижні смакові якості чудово розкриваються в поєднанні з різними овочами та фруктами, медом, шоколадом, і, звичайно ж - з волоськими горіхами, а також з сиром маскарпоне.
Немає відгуків про цей товар.