Penne rigate - один з найулюбленіших форматів пасти всього італійського півострова, для якого майже в кожному регіоні свою назву. Наприклад, в Умбрії їх називають "Сполом" (с ит. - Човники), а на півдні - "малтальяті" (с ит. - Погано нарізані) .Через своїй універсальності пенне є відмінним рішенням в різних ситуаціях, навіть найнесподіваніших: починаючи від вечері з друзями, організованого в саму останню хвилину, до обіду з усією родиною, яка зібралася за столом відзначити свято ароматними пенне Barilla з соусом "Арраббьята" або з м'ясним рагу.
Форма:
Penne rigate спочатку задумувалися як основа для кулінарних експериментів: доказом цього є не тільки приголомшуюче кількість варіантів страв, а й широкий асортимент всіляких форматів цього виду пасти в лінійці Barilla - на будь-який смак для всієї родини.
Rigate (ребристі), Lisce (гладкі), Piccole (маленькі) - все Пенне мають характерну динамічну форму порожнистої трубочки з косими зрізами, на манер заструганим старовинного пера, у порівнянні зі звичними прямими класичними макаронами.
Гладкі або ребристі? Далеко не другорядна проблема, якщо врахувати, що вся Італія в цьому питанні може розділитися на дві партії, і у кожної будуть досить переконливі аргументи. Любителі Penne rigate вихваляють їх здатність утримувати соус як всередині, так і на поверхні пасти, в той час як прихильники пенне лишь (гладких пенне) захоплюються її більш тонким і ніжним смаком.
Поради щодо використання:
Penne rigate відмінно поєднуються з найрізноманітнішими соусами, починаючи від традиційних томатних або м'ясних, до більш винахідливих і оригінальних, заснованих на поєднанні овочів і сирів. Вони також прекрасно підходять для створення різних запіканок і з легкістю стануть головним блюдом святкового обіду. Витончена форма Penne rigate буде ідеальна і для густих насичених страв, як, наприклад, в класичному рецепті пасти "Боскайола".
Немає відгуків про цей товар.