Сочевиця містить в собі велику кількість рослинного білка, він легко засвоюється організмом, але при цьому в чечевиці нижче вміст сірчаних амінокислот і триптофану. Також ця культура містить менше жиру, ніж , наприклад, горох, і є відмінним джерелом заліза. Швидкість готування страв з сочевиці - безсумнівна перевага цієї культури. Фолієвої кислоти в чечевиці міститься в кілька разів більше, ніж в будь-якому іншому продукті. Одна порція приготовленої сочевиці містить 90 % рекомендованої норми фолієвої кислоти на день. Також в чечевиці міститься розчинна клітковина, яка сприяє поліпшенню травлення, а також перешкоджає виникненню раку прямої кишки. Сочевична каша покращує обмін речовин, нормалізує роботу сечостатевих органів, а також підвищує імунітет. Зерна сочевиці відрізняються високим вмістом в них мікроелементів, необхідних організму - калію, фосфору, кальцію, заліза. Вони також мають у своєму складі мідь, молібден, марганець, бор, кобальт, йод, цинк, жирні кислоти групи Омега- 6, Омега- 3, і, до того ж , є хорошим джерелом вітамінів ВВ, А, групи В, а проростаючі зерна - вітаміну С.
Немає відгуків про цей товар.