Завдяки висоті зростання, ідеальному клімату та багаторічним традиціям вирощування, кава з Кенії є однією з найцінніших у світі. Половину виробництва забезпечують великі плантації, іншу – кооперативи невеликих фермерських господарств. Країна виробляє близько 15 000 тонн кави на рік.
Одна з головних визначних пам'яток Кенії – гора Кенія, висота якої сягає 5199м. Мовою кікуйю Кенія буквально означає «гора, що світиться». Засніжена вершина цього згаслого вулкана подарувала назву країні.
Starbucks закуповує каву, ґрунтуючись головним чином на її смаку. Ось чому Starbucks не використовує загальноприйняту класифікацію кенійської кави, яка ґрунтується виключно на розмірі зерен (АА, А, АВ та ін.).
На пачці зображено слон, і це невипадково: райони, де росте кава, є історичним ареалом кенійських слонів. Навколо кавових плантацій висаджують грейпфрутові дерева у тому, щоб слони не витоптували врожай. Сусідство з грейпфрутовими деревами дарує кави Кенія яскраву цитрусову нотку.
Кава | |
Вага | 250 г |
Вид кави | В зернах |
Країна виробник | США |
Склад кави | 100% арабіка |
Смакові ноти кави | З кислинкою |
Ступінь обсмаження | Середня |
Немає відгуків про цей товар.