Натуральний чорний кави можна пити далеко не всім. Відмінним варіантом заміни чорної кави є ячмінний кави. Він, звичайно, менш ароматний, а також не володіє таким же смаком, однак користь ячмінного кави в рази перевищує гідності багатьох напоїв. Ячмінний кави не містить кофеїну - це, мабуть, найкорисніше якість, якою славиться напій, адже завдяки цьому, ячмінний кави можуть пити люди, яким за станом здоров'я протипоказаний кави, а також діти і вагітні. Ячмінні зерна ефективно застосовуються при лікуванні молочних залоз, нирок, захворювань травної системи. Ячмінь містить білки, вуглеводи, клітковину. Останньою, до речі, міститься в такій кількості, що ячмінь посідає друге місце за кількістю клітковини після вівса. Ячмінь містить багато вітамінів групи в, а, е, д, а також корисних мікроелементів - магнію, кальцію, калію, йоду, фосфору. Користь ячмінного кави полягає в нормалізації роботи нервової системи, серцево-судинної системи, травлення, врегулюванні гормонального баланс, водно-сольового обміну, поліпшенні кровотворення.