Вино Plantaze (Плантаз) Vranac виготовлено із добірного сорту винограду Вранац. Гордість місцевих виноробів, стародавній чорногорський сорт Вранац походить із регіону Crmnica. У долині Скадарського озера його вирощують із XIV століття. Реліз із слоганом Pro Corde виготовлений за спеціальною технологією, що розроблялася 7 років. На етикетці вказано профілактичну користь вина для здоров'я.
Виноробня: виноробне господарство Plantaze засноване у 1963 році. Спочатку кілька ферм у районі Підгориці, Даниловграда та Вірпазара утворили агрокомбінат. Згодом він перетворився на сучасну виноробну компанію Plantaze.
У період між 1977 і 1982 роками підприємство отримало інвестиції у розмірі 62 млн. доларів, які пішли на будівництво виноробних цехів, льохів для витримки та зберігання вин, а також формування одного з найбільших виноградників у Європі площею 2310 га, на якому зараз зростає 11500 лоз.
Виноградник Cemovsko polje не тільки мальовничий, на ньому прекрасні умови для вирощування винограду: лози ростуть на висоті 45 - 70 м над рівнем моря між Адріатичним морем і Скарадським озером на бідних ґрунтах з крейдового вапняку, гравію та гальки., адже літо у цій місцевості довге , сухе та спекотне.
Основні сорти, які тут вирощують – червоний Вранац, що займає 70% площі та білий Крстач, що перекладається як «хрест» і названий так через форму грон. Незважаючи на величезну площу виноградника, урожай тут збирають вручну 2000 робітників.
Компанія має три винні льохи для витримки та зберігання вин різних вінтажів. Один з них, Sipcanik, розташований у колишньому військовому аеропорту після реконструкції підвалів та наземних приміщень. Погріб має 7000 м² площі та знаходиться на глибині близько 30 метрів, що створює природні умови для дозрівання вина.
Вініфікація: виноград збирають уручну вночі. Ягоди дроблять, відокремлюють гребені. Ферментація з мацерацією триває 8 - 10 днів у нейтральних резервуарах при температурі 23 - 25 ° C зі спонтанною малолактикою. Молоде вино стабілізують у чанах із нержавіючої сталі.
Витримка: 2 роки у нейтральних резервуарах
Колір: темно-рубіновий з пурпуровим відтінком
Аромат: у не надто інтенсивному букеті відчутні аромати вишні, стиглої сливи, ожини, чорної смородини
Смак: м'яке вино з оксамитовими танінами, середньою кислотністю, нотами чорних ягід та тривалим ягідно-пряним післясмаком
Гастрономічні поєднання: відмінно смакуватиме з копченою шинкою, стравами з червоного м'яса, дичини, витриманим сиром
Немає відгуків про цей товар.